Több robbanás is volt Kijevben, folytatódnak a véres harcok Donyecknél

Ukrainian soldiers on the frontline in Donetsk Oblast army,Donetsk,military,Russian attacks,soldier,Ukraine,Ukraine-Ru Horizontal, orosz-ukrán háború, Ukrajna
DONETSK OBLAST, UKRAINE - 10 NOVEMBER: Ukrainian soldiers pick up ammunition boxes in the rear in the direction of Bakhmut, Ukraine, 10 November 2023. Diego Herrera Carcedo / Anadolu (Photo by Diego Herrera Carcedo / ANADOLU / Anadolu via AFP)
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 626. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül23 bejegyzés
07:03
november 11, 2023
Vágólapra másolva!

Ez történt pénteken

Előző napi közvetítésünket itt találja.

07:05
november 11, 2023
Vágólapra másolva!

Több mint 11 ezer menekült érkezett pénteken

Magyarország területére 2023. november 10-én 0 óra és 24 óra között az ukrán-magyar határszakaszon 6036 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 5307 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.

A beléptetettek közül a rendőrség 117 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes.

Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

07:10
november 11, 2023
Vágólapra másolva!

Litvánia rakétákat ad Ukrajnának

Litvánia NASAMS légvédelmi rakétarendszereket szállít Ukrajnába - jelentette be a litván védelmi minisztérium november 10-én.

08:50
november 11, 2023
Vágólapra másolva!

Elsüllyedt két orosz hajó a Krím-félszigetnél

A Krím-félszigeten november 10-én végrehajtott csapás következtében elsüllyedt két orosz nagy sebességű partraszállító hajó – erősítette meg az ukrán katonai hírszerzés.

10:00
november 11, 2023
Vágólapra másolva!

Avdiivkát támadják az oroszok

Az orosz erők légicsapásokkal folytatták Avdiivka támadását. Olekszandr Shtupun, az ukrán hadsereg szóvivője azt mondta, a támadások során két civil meghalt.

11:34
november 11, 2023
Vágólapra másolva!

Robbanások hallatszottak Kijevben

Legalább két robbanást hallottak Kijevben november 11-én reggel – írja a Reuters szemtanúkra hivatkozva.

Az erős robbanásokat később Vitalij Klicsko, a város polgármestere is megerősítette a Telegramon. Pontosította, hogy a robbanás a Dnyeper bal partján történt.
Ezt megelőzően légiriadót jelentettek be Ukrajna fővárosában, valamint a kijevi régióban – derül ki az ország Digitális Fejlesztési Minisztériumának online térképének adataiból.

12:17
november 11, 2023
Vágólapra másolva!

Folytatódnak a harcok Donyecknél

A „Dél" orosz katonai csapat donyecki egységei visszavertek hat ukrán támadást - számol be a csoport sajtóközpontjának vezetője, Vadim Asztafjev.
Az ellenség jelentős munkaerő- és felszerelési veszteségeket szenvedett Razdolovka, Nikolaevka és Kleshcheevka térségében. A Honvédelmi Minisztérium pontosította, hogy az orosz fegyveres erők megsemmisítették az ellenség öt pickup és egy Kamaz teherautóját is.

12:47
november 11, 2023
Vágólapra másolva!

Két ukrán drónt lőttek le két orosz régióban

A légvédelmi rendszer két ukrán pilóta nélküli légijárművet (UAV) fogott el két régió - Szmolenszk és Moszkva – területén – számolt be az orosz védelmi minisztérium erről november 11-én, szombaton. 

13:21
november 11, 2023
Vágólapra másolva!

Oroszország ballisztikus rakétával támadta Kijevet

Az orosz erők november 11-én kora reggel ballisztikus rakétát indítottak Kijev felé, de a fővároshoz közeledve az ukrán védelem lelőtte azt - jelentette Szerhij Popko, a Kijev Városi Katonai Igazgatóság vezetője.

13:48
november 11, 2023
Vágólapra másolva!

Robbanások Kolomnában

Az orosz Kolomna város lakói robbanásokról számoltak be. A robbanás egy védelmi ipari üzem közelében történt. Az üzem körül a forgalmat lezárták, a rendfenntartók és a tűzoltók már a helyszínen vannak.

A Mash Telegram csatorna szerint senki sem sérült meg. A drón - amely a robbanást okozta - töredékei az üzem épületének tetejére hullottak.

Az üzem két épületének tetőzete és burkolata megsérült, az ablakok betörtek, tűz azonban nem keletkezett.

14:21
november 11, 2023
Vágólapra másolva!

Víz alatti mini drónt fejlesztettek ki Oroszországban

Kis méretű pilóta nélküli víz alatti járművet fejlesztettek ki az Orosz Műszaki Egyetemen (RTU MIREA) – számol be a Ria Novostyi az egyetem sajtószolgálatára hivatkozva.

A mindössze három kilogramm súlyú BPA-MIREA-T víz alatti mini drón akár száz méter mélyre is képes lemerülni, hogy -5 és +45 fok közötti hőmérsékleten vészhelyzeti vagy javítási munkákat végezzen.

14:57
november 11, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrajna megtámadott egy vámhivatalt Kurszkban

Az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) megtámadták a Kurszk régiójában található Krupetszkij vámállomást – számolt be a Shot Telegram csatorna.

A csapatok a Rylsky járásbeli Kozino falu vám- és logisztikai terminálját vették célba, amely körülbelül egy kilométerre található az orosz régió ukrajnai határától.

A támadás eredménytelenül ért véget - írja a Lenta.

15:32
november 11, 2023
Vágólapra másolva!

A TRAMP orosz drón befejezte a repülési tesztelés első szakaszát

Az orosz nagy hatótávolságú TRAMP drón (közlekedési repülés multifunkcionális platform) befejezte a repülési tesztelés első szakaszát – számolt be Ria Novostyi az egyik fejlesztőre hivatkozva.

A tesztelés első szakaszában az eszköz tervezésében szereplő főbb taktikai és műszaki jellemzőit erősítették. A tesztelés második szakaszában a rendszerek működését különböző üzemmódokban, különböző körülmények között tanulmányozzák majd.

16:02
november 11, 2023
Vágólapra másolva!

Az EU ellenezte az újabb segélyt Ukrajnának

Németország és néhány más európai uniós (EU) ország ellenezte, hogy egy újabb, 20 milliárd eurós katonai segélyt nyújtsanak Ukrajnának – számolt be a Reuters.

16:40
november 11, 2023
Vágólapra másolva!

Az orosz csapatok eltaláltak egy lőszerraktárt Kijev mellett

Az elmúlt 24 órában az orosz katonák ukrán lőszerraktárat támadtak Kijev régiójában, Devicski falu közelében – számolt be az orosz védelmi minisztérium.

17:15
november 11, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrajna megrekedt a déli fronton

Ukrajna ellentámadása megrekedt a déli front két fő szakaszán. Az ukrán csapatok Velyka Novosilkánál és Orekhovnál előre nyomultak, azonban most úgy tűnik, nincs esély az áttörésre, és ezen az időjárás sem fog változtatni – írja a The Guardian.

A múlt héten Valerii Zaluzhnyi tábornok, a kijevi hadsereg főparancsnoka elismerte Ukrajna kudarcát.

A tábornok szerint Ukrajna nem tudott áttörni a sűrű orosz aknamezőkön.

"Mindannyian reméltük, hogy nagyobb előrelépést fogunk elérni, mint amennyit tettünk" - mondta Yurk Sak, az ukrán védelmi minisztérium egykori tanácsadója. „Eddig azt reméltük, hogy mi irányítjuk a stratégiai fontosságú Tokmak városát, amely a Melitopol felé vezető utat nyitja meg. Oroszország szárazföldi hídjának áttöréséhez további 70 kilométert kellene előrenyomulni – tette hozzá.

17:45
november 11, 2023
Vágólapra másolva!

Robbanás következtében kisiklott egy orosz vonat

Az oroszországi Rjazan régiójában rakományt szállító vonatok siklottak ki szombat reggel – közölte az Associated Press.

Az orosz bűnüldöző szervek szerint 15 vasúti kocsi siklott ki a fővárostól délkeletre.

Több orosz sajtó is arról számolt be, hogy szombat délelőtt robbanást hallottak a környéken.

18:44
november 11, 2023
Vágólapra másolva!

Zaporizzsja közelében lelőttek egy MiG-29-es vadászgépet

Az orosz légvédelem megsemmisített egy ukrán MiG-29-es vadászgépet Zaporizzsja város közelében – jelentette be az orosz védelmi minisztérium hivatalos képviselője, Igor Konashenkov altábornagy.

19:36
november 11, 2023
Vágólapra másolva!

Kijev azzal fenyegetőzött, hogy megtámadja Oroszország energetikai infrastruktúráját

German Galuscsenko ukrán energiaügyi miniszter szerint Kijev megtámadhatja az orosz energiainfrastruktúrát, ha Oroszország a télen sem hagy fel az ukrán elektromos hálózatok intenzív támadásával – írja a Politico.

A miniszter arra a kérdésre válaszolva, hogy Kijev válaszként támadná-e az orosz olaj- és gázinfrastruktúrát azt mondta, „ez lenne az igazságos."

20:29
november 11, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrán dróntámadás Brjanszkban

Az oroszországi Brjanszk régióban a légvédelem négy drónt semmisített meg – jelentette be a régió kormányzója, Alekszandr Bogomaz a Telegram csatornán.

Elmondása szerint senki nem sérült meg, kár nem keletkezett.

21:15
november 11, 2023
Vágólapra másolva!

Áramellátási problémák Ukrajnában

Szumi régió egyik határ menti területén robbanás következtében egy elektromos alállomáson tűz ütött ki. A tüzet eloltották, de több mint 2,5 ezer ember maradt áram nélkül a térségben.

A minisztérium szerint Ukrajna más régióiban is gondok vannak az áramellátással. Így például a dnyipropetrovszki körzetben szintén robbanások következtében maradt több mint ezer fogyasztó áram nélkül, a harkovi körzetben is elszakadt egy felsővezeték és Csernigov régiójában is akadozik az áramellátás.

21:41
november 11, 2023
Vágólapra másolva!

Az orosz légvédelem 38 drónt semmisített meg

Az orosz légvédelmi rendszerek 38 ukrán drónt lőttek le az elmúlt 24 órában - közölte az orosz védelmi minisztérium november 11-én .

A minisztérium szerint a Luhanszki Népköztársaságban, a Donyecki Népköztársaságban valamint a Zaporizzsjai régióban lőtték le a drónokat .

07:17
november 12, 2023
Vágólapra másolva!

Ez az élő közvetítés véget ért

Az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeit itt követheti.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!