A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Terrorista főhadiszállásokra mért csapást az izraeli hadsereg

Események

Gázai övezet, 2023. november 5. Az izraeli hadsereg által 2023. november 5-én közreadott képen izraeli katonák szárazföldi hadműveletet hajtanak végre a Gázai övezetben. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én támadást indított Izrael ellen, az izraeli haderő pedig azóta támadja a Hamász katonai létesítményeit a palesztinok lakta övezetben. Izraelben több mint 1400 ember életét vesztette, az izraeli válaszcsapások több mint 9400 palesztin halálát okozták a Gázai övezetben. MTI/AP/Izraeli véderők
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az izraeli háború 30. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül32 bejegyzés
07:45
november 05, 2023
Vágólapra másolva!

Ez történt szombaton

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.

07:48
november 05, 2023
Vágólapra másolva!

Távozó amerikaiak

Libanon azonnali elhagyására kérte az amerikai állampolgárokat az Egyesült Államok külügyminisztériuma, egyben az egész világra kiterjedően óvatosságra kérik a külföldön tartózkodó amerikai állampolgárokat.

Libanon kapcsán arra kérik az amerikaiakat, hogy addig távozzanak a közel-keleti országból, ameddig a kereskedelmi repülőjáratok közlekednek. Javasolják, hogy mindenki dolgozzon ki egy saját cselekvési tervet, amely független az amerikai kormányzat segítségnyújtásától.

Jelezték: arra nincs garancia, hogy egy kialakuló válsághelyzetben az Egyesült Államok kormánya evakuálja az amerikai magánembereket és családtagjaikat. A dokumentum megfogalmazása szerint "a civilek amerikai katonaság által támogatott kimenekítése ritka".

07:55
november 05, 2023
Vágólapra másolva!

29 embert tartóztattak le Londonban

Összesen 29 embert tartóztattak le a rendőrök Londonban a palesztinok melletti tüntetéseken, ahol négy rendőr megsérült, amikor a tüntetők tűzijátékot irányítottak feléjük.

Karen Findlay parancsnok szerint az emberek túlnyomó többsége békésen tüntetett, csupán egy kisebb csoport felelős azért a viselkedésért, aminek nincs helye Londonban.

"Ma gyorsan kezeltük a fő tüntetésből elszakadt csoportokat. A tisztek a rendelkezésükre álló teljes jogkört felhasználva beavatkoztak a további zavarok megelőzése érdekében. Ez a hatékony beavatkozás biztosította, hogy a londoniak nyugalma zavartalan" - fogalmazott a rendőri vezető.

08:15
november 05, 2023
Vágólapra másolva!

Izrael négy órát adott a menekülésre

Az izraeli hadsereg vasárnapra időkeretet szabott meg a Gázai övezetben élő civileknek a tengerparti régió déli részére való meneküléshez, az izraeli erők helyi idő szerint 10 és 14 óra között (közép-európai idő szerint 9 és 13 óra között) engedélyeznék a forgalmat egy kijelölt útvonalon - írta az izraeli hadsereg szóvivője az X platformon.

Az izraeli hadsereg a múlt hét végén terjesztette ki szárazföldi hadműveletét a Gázai övezetben, felszólítva a lezárt tengerparti sáv északi részén élőket, hogy húzódjanak délebbre. A sűrűn lakott Gázai övezet 2,2 millió lakosából az izraeli hadsereg szerint legalább 700 ezren tettek eleget a felszólításnak, az ENSZ szerint pedig mintegy kétszer annyian, 1,4 millióan.

08:49
november 05, 2023
Vágólapra másolva!

Tüntetők jelentek meg Netanjahu háza előtt

A rendőrség állította meg a Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök rezidenciája előtt demonstráló tüntetőket. A több száz fős tömeg izraeli zászlókat lengetve nyomult át a Netanjahu jeruzsálemi rezidenciája körüli rendőrkorlátokon.

Tel-Avivban is több ezren tüntettek, zászlókat lengetve és néhány gázai fogoly fényképét a kezükben tartva.

Az izraeli 13-as csatorna közvélemény-kutatása szerint az izraeliek 76%-a látja szükségesnek Netanjahu lemondását, 64%-a pedig azt, hogy az országban közvetlenül a háború után választásokat kell tartani.

09:24
november 05, 2023
Vágólapra másolva!

Novák Katalin Izraelben

Izraelbe látogat az Ausztráliából hazafelé tartó Novák Katalin köztársasági elnök, hogy kifejezze szolidaritását a Hamász terrortámadása sújtotta zsidó állammal. Az elnök és delegációja reggel hét óra körül landolt a tel-avivi repülőtéren. Hivatalos találkozói mellett az elnök a Hamász által fogva tartott magyar túszok családjaival is találkozik.

A látogatás rámutat Magyarország és Izrael kiemelten jó kapcsolatára, a magyar köztársasági elnök előtt ugyanis csak a nyugati világ legfontosabb vezetőit, illetve Izrael legközelebbi európai szövetségeseit fogadta szolidaritási látogatás keretében az izraeli vezetés.

09:52
november 05, 2023
Vágólapra másolva!

Biden előrelépést lát

Joe Biden amerikai elnök igennel felelt arra az újságírói kérdésre, hogy történt-e előrelépés a gázai konfliktus humanitárius szüneteltetése terén, de részleteket nem árult el.

Bár a jordán és az egyiptomi külügyminiszter azonnali tűzszünetet sürget Izrael és a Hamász között, Antony Blinken amerikai külügyminiszter arra az álláspontra helyezkedett, ami szerint ez kontraproduktív lenne. Támogatott viszont egy humanitárius szünetet, hogy időt adjon a segélyek kiszállítására és a civilek kijuttatására Gázából.

10:13
november 05, 2023
Vágólapra másolva!

Blinken elhagyta Jordániát

Folytatódik Antony Blinken amerikai külügyminiszter közel-keleti diplomáciai körútja. Miután tegnap Ammanban találkozott az arab külügyminiszterekkel, ma Törökországba látogat.

Meg nem erősített hírek szerint Irakba is elutazhat, hogy találkozzon Mohammed al-Szudáni iraki miniszterelnökkel és Fuad Mohammed Huszein külügyminiszterrel. Az NBC News jelentése szerint a diplomata valószínűleg az amerikai csapatok elleni támadásokról tárgyal majd ott.

Az izraeli médiában megjelent további, meg nem erősített jelentések szerint Blinken holnap a ciszjordániai Ramallahba utazik, hogy találkozzon Mahmúd Abbász palesztin vezetővel.

10:37
november 05, 2023
Vágólapra másolva!

2500 Hamász-célpontot mértek be az izraeliek

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) közölte, hogy "több mint 2500" Hamász-célpontot mért be a gázai hadműveletek megkezdése óta. A közlemény szerint a csapatok "folytatják a terroristák felszámolását közelharcban", és légicsapásokat hajtanak végre a Hamász infrastruktúrája, fegyverraktárai, megfigyelőállomásai és parancsnoki központjai ellen.

Az izraeli hadsereg közölte, hogy egy katonai repülőgép csapást mért a Hamász katonai egységére.

10:46
november 05, 2023
Vágólapra másolva!

Atomfegyver gázai bevetéséről beszélt egy izraeli miniszter

Izrael ellenzéki vezetője egy miniszter elbocsátását kérte, aki állítólag azt mondta, hogy atomfegyver Gázára dobása a hadsereg egyik lehetősége.

A The Times of Israel jelentése szerint Amichai Eliyahu szélsőjobboldali örökségvédelmi miniszter azt mondta, "ez az egyik lehetőség", amikor a Radio Kol Berama-nak adott interjújában arról kérdezték, hogy kell-e atombombát dobni a térségre.

Yair Lapid, az izraeli ellenzék vezetője "egy felelőtlen miniszter sokkoló és őrült kijelentésének" nevezte a megjegyzést és követelte a kirúgását.

Eliyahu nem tagja a kabinetnek, amely részt vesz a konfliktust érintő döntések meghozatalában.
Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő kijelentette, hogy a miniszter szavai "nem a valóságon alapulnak".

11:01
november 05, 2023
Vágólapra másolva!

Megérkezett a második amerikai anyahajó

Megérkezett a második amerikai repülőgép-hordozó anyahajó a Közel-Keletre, hogy megerősítse az amerikai katonai jelenlétet a térségben. Washington ezzel a demonstrációval igyekszik visszatartani Iránt és a hozzá tartozó milíciákat az Izrael-Hamász háború kiszélesítésétől.

A régiót most elérő csapásmérő csoport a USS Dwight D. Eisenhower repülőgép-hordozóból, egy irányított rakétás cirkálóból, egy irányított rakétás rombolóból, egy szállító légi szárnyból és annak kilenc századából, valamint az információs hadviselés parancsnokából áll.

11:22
november 05, 2023
Vágólapra másolva!

Felfüggesztették az atombombáról beszélő minisztert

Felfüggesztették Amihai Eliyahu örökségvédelmi minisztert, aki egy rádióinterjúban Izrael számára lehetséges opciónak nevezte, hogy atombombát dobjanak Gázára.

Az izraeli hadsereg rádiója szerint Eliyahut további értesítésig felfüggesztette Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök.

A lépésnek állítólag nincs gyakorlati hatása.

11:37
november 05, 2023
Vágólapra másolva!

Nem elég az evakuálási ablak

Egy jótékonysági szervezet gázai dolgozója szerint az izraeli hadsereg által ma bejelentett négyórás evakuálási ablak a gázai civilek dél felé történő evakuálására "örvendetes", de "nem elég".

Hesham Al Sayyad, a válság sújtotta országokban élőket segítő Penny Appeal egyik vezetője a Sky Newsnak azt mondta, hogy ehelyett hosszabb humanitárius szünetre vagy tűzszünetre van szükség.

"A helyzet borzasztó. Az ENSZ jelentése szerint 1,5 millió ember kényszerül otthonra elhagyására. A túlzsúfolt körülmények súlyos egészségügyi kockázatokat is magukban hordoznak" - mondta.

12:00
november 05, 2023
Vágólapra másolva!

Pszichológiai elsősegély

Pszichológiai elsősegélyt nyújt a gázai egészségügyi csapatoknak a Palesztin Vörös Félhold Társaság. A szervezet tájékoztatása szerint az Al-Quds Kórházban rekreációs tevékenységeket biztosítanak az orvosoknak, hogy "könnyítsék pszichés feszültségüket a célponttá válás folyamatos fenyegetése közepette".

12:22
november 05, 2023
Vágólapra másolva!

Találkozott a palesztin elnök és az amerikai külügyminiszter

Antony Blinken a ciszjordániai Ramallahba érkezett, hogy találkozzon Mahmúd Abbász palesztin elnökkel. Mintegy 200 ember gyűlt össze a városban, hogy tiltakozzanak az amerikai külügyminiszter látogatása ellen.

Ez Blinken első látogatása a megszállt régióban a konfliktus kirobbanása óta.- Ezt megelőzően Izraelben Benjamin Netanjahuval tárgyalt, valamint Jordániában, ahol arab külügyminiszterekkel találkozott.

12:43
november 05, 2023
Vágólapra másolva!

Több tucat ember halt meg a gázai menekülttáborban

A Hamász által vezetett egészségügyi minisztérium szerint legalább 33 ember halt meg a Gáza középső részén lévő menekülttáborban történt szombat esti robbanásban.

A tábor az evakuálási zónában található, ahol az izraeli hadsereg arra sürgette a gázai palesztin civileket, hogy keressenek menedéket, miközben katonai offenzíváját az északi területekre összpontosította.

13:03
november 05, 2023
Vágólapra másolva!

Azonnali tűzszünetet sürget a palesztin elnö

Részletek derültek ki Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Mahmúd Abbász palesztin elnök mai ciszjordániai meglepetésszerű találkozójáról.

Abbász szóvivője szerint az elnök azt mondta Blinkennek, hogy "azonnali tűzszünetet" kell kötni, és a humanitárius segélyeknek be kell érkezniük Gázába.

Az Egyesült Államok vezető diplomatája eközben megerősítette Washington elkötelezettségét a létfontosságú segélyek szállítása és az alapvető szolgáltatások újraindítása mellett Gázában. Azt is világossá tette, hogy a palesztinokat nem szabad erőszakkal kitelepíteni.

13:39
november 05, 2023
Vágólapra másolva!

Több mint 100 brit hagyta el Gázát

A rafahi átkelőn keresztül több mint 100 brit állampolgár hagyta el Gázát, mióta szerdán ideiglenesen megnyílt – közölte az Egyesült Királyság miniszterelnök-helyettese. Oliver Dowden azt mondta, "kiábrándító", hogy az átkelő tegnap zárva maradt, "ami azt jelenti, hogy egyelőre nem tudtunk több emberet kijuttatni. Csaknem 90 brit állampolgár szerepelt tegnap a kiutazható személyek listáján."
A betegek evakuálásával kapcsolatos vita miatt az átkelő zárva maradt a külföldi állampolgárok számára.

Dowden azt is mondta, hogy az Egyesült Királyság kormánya "intenzíven együttműködik az izraeliekkel", és minden beszélgetés során hangsúlyozzák, hogy Izraelnek be kell tartania a nemzetközi jogot.

13:57
november 05, 2023
Vágólapra másolva!

Libanonból Izraelbe tartó drónt fogott el a Vaskupola

Az izraeli hadsereg (IDF) közölte, hogy az Iron Dome (Vaskupola) védelmi rendszer elfogott egy drónt, amely "Libanon mélyéről Izrael felé repült". Felderítő és irányító rendszerek nyomon követték, és még Libanon felett "sikeresen elfogták" - közölte az IDF a Telegramon.

A hadsereg azt is közölte, hogy Libanonból "több kilövés" indult az észak-izraeli Avivim és Malkia felé. Az IDF közölte, hogy tüzérségi tűzzel válaszolt a támadások forrásaira.

14:19
november 05, 2023
Vágólapra másolva!

Irán megfenyegette az Egyesült Államokat

Irán védelmi minisztere azt mondta, hogy az Egyesült Államokat "kemény ütés érné", ha nem biztosítana tűzszünetet Gázában.

A Tasnim hírügynökség Mohammad-Reza Ashtiani megjegyzéseiről számolt be, aki szerint Irán azt tanácsolja az Egyesült Államoknak, hogy "azonnal állítsák le a gázai háborút és hajtsanak végre tűzszünetet, különben súlyos csapások érik őket".

Irán - amely támogatja a Hamászt, valamint a térség más militáns szervezeteit, köztük a Hezbollahot és a Palesztin Iszlám Dzsihádot - korábban azt mondta, hogy az Egyesült Államokat "katonailag érintettnek" tekinti a háborúban.

14:54
november 05, 2023
Vágólapra másolva!

Jelenleg lehetetlen a lengyel állampolgárok evakuálása Gázából

Izrael és Egyiptom felfüggesztette a külföldiek evakuálásának lehetőségét a Gázai övezetből, jelenleg lehetetlen a lengyel állampolgárok kimenekítése - közölte vasárnap a lengyel külügyminisztérium.

A külügyminisztérium közleményében "felháborodva hangsúlyozza", hogy "minden egyes nap, amelyet a lengyel állampolgárok Gázában töltenek, életveszélynek teszi ki őket, és szenvedéssel jár, különösen a gyermekek számára".

A közleményben aláhúzták: "semmilyen körülmény nem indokolja", hogy a három hete a Gázai övezetben tartózkodó lengyelek nem távozhatnak onnan, annak ellenére, hogy a lengyel illetékesek várják őket a határ egyiptomi oldalán.

15:32
november 05, 2023
Vágólapra másolva!

Csak segélyszállítmányok mozoghatnak a rafahi átkelőn

Két egyiptomi biztonsági forrás és egy egészségügyi forrás azt közölte a Reuters hírügynökséggel, hogy tegnap óta felfüggesztették a sérültek és külföldi állampolgárok gázai evakuálását a rafahi átkelőn keresztül, miután pénteken csapás ért egy mentőkonvojt egy gázai kórház közelében.

Szerda óta több mint 1000 ember hagyta el a régiót a rafahi átkelőn keresztül – sokan várnak még távozási engedélyre.

Két forrás szerint a segélyszállító teherautók még mindig be tudtak lépni az enklávéba.

15:54
november 05, 2023
Vágólapra másolva!

Egyetlen család 21 tagja halt meg

A Hamász által irányított egészségügyi minisztérium azt állítja, hogy 21, ugyanabból a családból származó palesztin halt meg a gázai övezetben az éjszakai izraeli légicsapásokban.

A minisztérium szerint a támadás során Izrael egy házat célzott, amely "tele volt nőkkel és gyerekekkel", az Abu Hasira család tagjaival.

Az állítást független forrás nem tudta megerősíteni.

16:31
november 05, 2023
Vágólapra másolva!

Atomcsapásról beszélt az izraeli kormány egyik tagja, a miniszterelnök elhatárolódott

A Gázai övezet elleni nukleáris csapás lehetőségéről beszélt egy rádióinterjúban Amiháj Elijáhu izraeli miniszter, amitől vasárnap Benjámin Netanjahu kormányfő és Joáv Galant védelmi miniszter is elhatárolódott.

A The Times of Israel angol nyelvű izraeli lap beszámolója emlékeztet, hogy Elijáhu a jobboldali Zsidó Erő politikusa, örökségügyi miniszter, és nem tagja a hadműveleteket irányító biztonsági kabinetnek. Az interjúban arról kérdezték, hogy szerinte atomcsapást kell-e mérni a Gázai övezetre. Erre Elijáhu azt mondta: "ez is egy lehetőség".

Erre reagálva Benjámin Netanjahu miniszterelnök az X-en közölte, hogy "Amiháj Elijáhu nyilatkozatának semmi köze a valósághoz".

16:53
november 05, 2023
Vágólapra másolva!

Károsak a túsztárgyalásokról kiszivárgó információk

Katar ma reggel azokról a nehézségekről beszélt, amelyekkel a közvetítők szembesülnek a Hamász által fogva tartott túszok szabadon engedésére irányuló tárgyalások során.

A külügyminisztérium szerint megnehezítik a helyzetet a megbeszélésekből származó "kiszivárogtatások".

Mohammed Bin Abdulrahman al-Thani sejk katari miniszterelnök azt mondta, hogy "hamis" hírek érkeztek a tárgyalásokról, de további részleteket nem közölt.

Azt is elmondta egy dohai sajtótájékoztatón, hogy a gázai "izraeli katonai gyakorlatok" miatt bonyolult a helyzet. Katar a fő közvetítő a túszok kiszabadításáról szóló tárgyalásokban.

17:19
november 05, 2023
Vágólapra másolva!

A Palesztin Nemzeti Hatóság kész átvenni Gázát Palesztina részeként

A Palesztin Nemzeti Hatóság a palesztin államiság átfogó rendezésével kész felelősséget vállalni a Gázai övezetért, mondta Mahmúd Abbász palesztin elnök Antony Blinken amerikai külügyminiszternek vasárnapi tárgyalásukon Rámalláhban.

Megbeszélésük végén Abbász kijelentette, hogy a Gázai övezet a palesztin állam elválaszthatatlan része, és a palesztin hatóság kész teljes mértékben felelősséget vállalni érte a létrejövő palesztin állam keretein belül: Ciszjordánia, a Gázai övezet és Kelet-Jeruzsálem egész területének átfogó politikai rendezésével.

"Az izraeli megszállás teljes felelősséget visel mindenért, ami történik, és a katonai megoldások nem fogják megteremteni Izrael biztonságát" - tette hozzá a palesztin elnök.

17:48
november 05, 2023
Vágólapra másolva!

Az EU kiáll az európai zsidó közösségek mellett

Az Európai Unió kiáll zsidó közösségei mellett a jelenlegi nehéz időkben, amikor az antiszemita incidensek száma ismét rendkívüli szintet ért el Európa-szerte - jelentette ki az Európai Bizottság vasárnap.

Nyilatkozatában a brüsszeli testület arra figyelmeztetett, hogy a történelem legsötétebb időszakaira emlékeztet az, hogy az európai zsidóknak ismét félelemben kell élniük.

Senkinek, sem zsidónak, sem muszlimnak, sem kereszténynek sem szabad félelemben élnie, diszkriminációtól vagy az erőszaktól tartania vallása vagy identitása miatt - jelentették ki.

Az Európai Bizottság a lehető leghatározottabban elítéli a zsidóság ellen elkövetett "aljas tetteket", melyek szembemennek mindazzal, amit Európa képvisel: az alapvető értékkel és életmóddal - húzták alá.

18:25
november 05, 2023
Vágólapra másolva!

Világszerte ismét tömegek vonultak utcára a palesztinok iránti szolidaritásuk jeleként

Világszerte ismét tömegek vonultak utcára a palesztinok iránti szolidaritásuk jeleként vasárnap a gázai konfliktussal összefüggésben.

A pakisztáni fővárosban tízezrek vonultak az utcákra. A tüntetésre a radikális iszlamista Tehrik-e-Labaik Pakisztán (TLP) párt szólított fel. A megmozdulás résztvevői fegyverszünetet követeltek és elítélték az izraeli csapásokat.

A tömegtüntetések szervezéséről ismert, korábban egy időre betiltott csoport által közzétett felvételeken a párt híveit lehetett látni, ahogy Iszlámábád kormányzati negyede előtt tüntetnek.

Indonézia fővárosában, Jakartában százezrek tüntettek a Gázai övezetet irányító Hamász terrorszervezet október 7-i összehangolt támadását követő izraeli válaszcsapások ellen.

A fehérbe öltözött tüntetők szolidaritásuk jeléül palesztin mintázatú fejkendőt viseltek az elnöki palota előtti főtéren tartott megmozduláson.

19:09
november 05, 2023
Vágólapra másolva!

Ankara rákos betegeket fogad be a Gázai övezetből

Törökország ezer rákos beteget és sebesült civilt fogad be az ostromlott Gázai övezetből - jelentette be vasárnap Fahrettin Koca török egészségügyi miniszter.

Koca tájékoztatása szerint az övezetben az egyetlen onkológiai kórház a Török-palesztin Barátság Kórház, amelyben a héten elfogyott az aggregátorok működtetéséhez szükséges üzemanyag, s így megszűnt az ellátás a létesítményben.

A török miniszter az X-en tudatta, hogy egyeztetett egyiptomi kollégájával, hogy a kórházban ápolt betegeket a rafahi átkelőn keresztül Egyiptomba szállítják, ahonnan megszervezik továbbutazásukat Törökországba.

19:48
november 05, 2023
Vágólapra másolva!

Hezbollah támadás ölt meg egy izraeli civilt

Egy izraeli civil meghalt egy Libanonból indított páncéltörő rakétával végrehajtott támadásban, amelyet a mai nap folyamán az északi Yiftah település közelében lévő területre lőttek ki - közölte az izraeli hadsereg arab nyelvű szóvivője, Avichay Adraee alezredes.

A Hezbollah terrorcsoport vállalta a felelősséget, azt állítva, hogy egy csoport katonát támadtak - írja a The Times of Izrael.

Adraee az X-en közzétett bejegyzésében azt írja, hogy "a Hezbollah folytatta az izraeli katonai objektumok és civil városok támadását, nem téve különbséget a civilek és a katonák között".

"Az egyik támadás egy izraeli állampolgár halálát okozta" - teszi hozzá.

20:37
november 05, 2023
Vágólapra másolva!

Ismét megszakadtak a távközlési szolgáltatások a Gázai övezetben

Ismét megszakadtak a távközlési szolgáltatások a Gázai övezetben - közölte vasárnap este a PalTel palesztin távközlési vállalat.

"Sajnálattal közöljük, hogy minden internet- és kommunikációs szolgáltatás megszakadt a Gázai övezettel" - ismertette a ciszjordániai székhelyű PalTel. A tájékoztatás szerint ennek oka, hogy az izraeli oldalon lekapcsolták a fővezetékeket.

Beszámolók szerint az izraeli hadsereg vasárnap este fokozta légitámadásait a sűrűn lakott palesztin térséggel szemben.

Izrael egyelőre nem erősítette meg egyik értesülést sem.

Ez már a harmadik alkalom, hogy megszakadtak a távközlési szolgáltatások a gázai övezeti háború október 7-i kirobbanása óta.

A palesztin Vörös Félhold az X-en arról írt, hogy elvesztették az összeköttetést a Gázai övezetben működő mentőegységeikkel.

21:10
november 05, 2023
Vágólapra másolva!

Heves izraeli bombázások a Gázai övezetben

Az izraeli hadsereg "intenzív bombázásokat" hajt végre több kórház környékén a Gázai övezet északi részén, nem sokkal azután, hogy megszakadt a távközlési szolgáltatás a térségben - írja az Aljazeera.

"Több, mint egy órája intenzív bombázások zajlanak a kórházak környékén" - közölte Szalama Maarouf, a Hamász médiarészlegének vezetője.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!