A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Az Európai Parlament megfosztotta mandátumától Le Pent<br/>

Vágólapra másolva!
Az Európai Parlament hétfőn megfosztotta képviselői mandátumától a francia Jean-Marie Le Pent, a szélsőjobboldali Nemzeti Front elnökét. Le Pen 1997-ben ugyanis bántalmazott egy képviselőnőt.
Vágólapra másolva!

Nicole Fontaine elnök a parlament strasbourgi plenáris ülésének megnyitásaképpen közölte, hogy az Európai Unió tagországaiban választott képviselők testülete tudomásul vette a francia kormány döntését Le Pen mandátumának semmissé nyilvánításáról.

A politikust azért zárták ki törvényi úton egy évre a nemzeti és európai uniós képviselői helyekre választható polgárok közül, mert még 1997 májusában a Párizs környéki Mantes-la-Jolie-ban, a parlamenti választási kampány során tettleg bántalmazott egy szocialista párti tartományi képviselőnőt.

Az európai parlamenti döntéssel egy időben az Emberi Jogok - ugyancsak strasbourgi székhelyű - Európai Bírósága is elutasító határozatot hozott Le Pen ellen. A verekedő pártelnök aznap nyújtott be sürgős jogorvoslati kérelmet a bírósághoz, a választhatóságát visszavonó versailles-i ítélet felfüggesztése érdekében.

(MTI)

Ajánló:

(angolul)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!