Angliában minden hetedik iskolában fogyasztanak drogot a diákok

Vágólapra másolva!
Nagy-Britanniában és Walesben készült felmérések szerint évente minden ötödik iskolában történik valamilyen droggal kapcsolatos visszaélés. A megkérdezett tanárok közül minden századik szembesül hetente azzal, hogy valamelyik diákjánál drogot találtak.
Vágólapra másolva!

A felmérések szerint a tanárok 4,6 százaléka vallotta azt, hogy félévente találnak drogost diákjai között, míg 12,3 százalék szerint csak évente egy eset fordul elő. Minden hetedik iskolában található drogot birtokló - használó vagy terjesztő - diák, de a tanárok szerint nagyrészt a szülők is részesei a drogokkal kapcsolatos visszaéléseknek - írta a BBC.

A középiskolákban gyakrabban előfordul, hogy a diákok kábítószert tartanak maguknál, mint az általános iskolákban. Ennek ellenére az általános iskolás tanárok sem nyugodtak. A megkérdezett tanárok gyakran panaszkodtak arra, hogy a feletteseik vagy a hatóságok nem támogatják őket kellőképpen a drog elleni harcukban. Több középiskolás tanár például arra panaszkodott, hogy kizártak egy gyereket drogfogyasztásért, a helyi hatóság azonban nem hagyta jóvá döntésüket.

A tanárok többsége szerint azonban nem elég az iskola falain belül foglalkozni a drog kérdésével, hanem a szülőknek is aktívan részt kellene venniük a prevenciós munkában. A helyzet mindenesetre javult 1997 óta: az iskolák nagyobb hányadának van konkrét prevenciós politikája, és nagyobb költségvetési támogatást is kapnak erre a célra.

[origo]

Ajánlat:

A BBC drog-dossziéja

Brit Tanárok Szövetsége

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!