<P class="MsoNormal">Egy özvegy beperelte bin Ladent

Vágólapra másolva!
A Világkereskedelmi Központ egyik áldozatának özvegye beperelte a terrortámadások fő gyanúsítottját, Oszama bin Ladent. A terhes nő ügyvédje szerint a megítélt kártérítést kifizethetik azokról a számlákról, amiket befagyasztottak.
Vágólapra másolva!

A Világkereskedelmi Központ egyik áldozatának özvegye beperelte a terrortámadások fő gyanúsítottját, Oszama bin Ladent. A terhes nő keresete az első ilyen jellegű polgári ügy, melyben az asszony a férje elvesztett jövedelme miatt szeretne kárpótlást kapni. További kárként jelölik meg az érzelmi veszteséget, amit az asszony és gyermekei elszenvedtek. Az özvegy keresetét a manhattani szövetségi bíróságon tarják, nevét titkosan kezelik - írja a BBC.

A keresetben nem részletezik a kár mértékét, de az özvegy ügyvédje szerint a bíróság dollármilliókat is megítélhet a károsultnak. Az ügyvéd, James Beasley szerint a megítélt összeget kifizetheti az amerikai kormány abból az összegből, amit a terroristavezér és szervezete használatában álló számlákon befagyasztottak.

Vádlottként említik az al-Kaida hálózatot, és megnevezik Afganisztánt is. Az ügyvéd szerint a felperes perelheti Afganisztánt és a tálibokat is, mert viselkedésüket "terrorista tevékenységnek" minősítették a korábbi és a jelenlegi amerikai elnök aláírásával.

A nő, aki negyedik gyermekükkel terhes, a tévén nézte az egész tragikus eseményt. Férje a Világkereskedelmi Központ északi tornyában dolgozott, amikor bele csapódott az eltérített utasszállító. A férfi még bizonyosan elérte a torony tetejét, kollégáit innen kimentette egy helikopter. A kollégák fel is hívták saját feleségeiket, hogy megnyugtassák őket. Nem sokkal ezután összeomlott a torony. Az ügyvéd szerint az áldozat felesége úgy nézte végig a tévében a szörnyű képeket, hogy tudta, férje fent van a tetőn.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről