A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
17:30KézilabdaHungary-Sweden
HUNMagyarország
20:35VízilabdaHungary-USA
NyílNyíl

Brit bírósági nem az eutanáziára

Vágólapra másolva!
A londoni központi bíróság elutasította egy halálosan beteg brit asszony keresetét, hogy biztosítsanak büntetlenséget férje számára, ha halálba segítené őt.
Vágólapra másolva!

A visszafordíthatatlan agykárosodásban szenvedő Diana Pretty egészségi állapotának gyors romlása miatt öngyilkosságot akar elkövetni, de egyedül nem tudja végrehajtani tettét. Férje, akivel 25 éve él házasságban, segítene neki, de az érvényes brit törvények szerint 14 évi börtönbüntetés várna rá, ha eutanázia elkövetésében bűnösnek találnák.

A londoni bírák csütörtöki határozatukban úgy foglaltak állást, hogy senkinek nem áll jogában elrendelni saját halálát. A brit emberjogi törvény által kimondott méltó élethez való jog nem egyenértékű a méltó halálhoz való joggal. Kimondták, hogy ha büntetlenséget biztosítanának Brian Prettynek, akkor bűncselekmény elkövetésére hatalmaznák fel. A testület egyben hangot adott annak a véleményének, miszerint a brit társadalom még nem készült fel arra, hogy megváltoztassák a törvényt, és engedélyezzék az eutanáziát. A végzetesen beteg asszony jelezte, hogy kérelmét a lordok háza elé terjeszti.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!