Kemény légitámadás Kabul ellen

Vágólapra másolva!
Amerikai harci gépek pénteken ismét támadták Kabult, ahonnan két robbanást lehetett hallani. Egy bomba a repülőtérnél, egy másik pedig a tálibok vezérkarának épületénél csapódott be. Előző nap este az elmúlt napok legkeményebb csapását intézte Kabul ellen az amerikai légierő.
Vágólapra másolva!

Amerikai harci gépek péntek délután ismét légicsapást mértek Kabulra, ahol két robbanást lehetett hallani. Az egyik bomba az afgán fővárostól északkeletre, a repülőtér környékén, míg a másik Kabul északnyugati részén, a tálibok vezérkarának helyi épületénél csapódott be.

Kabul belvárosát, a repülőtér környékét, sőt a város északi és nyugati részét is célba vette az amerikai légierő hajnalban. A tálib légvédelem viszonozta a tüzet, de az amerikai gépek túl magasan voltak ahhoz, hogy eltalálhassák őket - írja a Philadelphia Inquier. A támadások célpontjaiból arra lehet következtetni, hogy az USA megpróbálja hátrább szorítani a tálibokat, hogy az Északi Szövetség uralma alá kerüljön a bagrami repülőtér.

Több sebesültről számoltak be a CNN tudósítói egy kandahári piac környékén. Itt láttak egy megrongálódott buszt is, állítólag a busz utasai közül néhányan, és a környéken tartózkodók közül hatan, meghaltak.

A heves támadás hatására mégtöbben menekülnek Afganisztánból. Irán jelezte, hogy valószínűleg felállít egy menekülttábort az Afganisztánnal szomszédos határán.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!