A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
20:50TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
HUNAndrásfi Tibor
21:20VívásMohamed El Sayed-Tibor Andrasfi
NyílNyíl

Pártot alapít a szélsőjobb Finnországban

Vágólapra másolva!
Finnországban eddig nem volt országos szélsőjobboldali párt. A most létrehozott Finn Népi Kék-Fehér párt alapítói szerint azonban Finnország politikai palettáján szükség van egy ilyen szervezetre. A párt indulna a jövőre esedékes választásokon.
Vágólapra másolva!

Szélsőjobboldali finn politikusok bejelentették, hogy nemzeti pártot alapítanak Finn Népi Kék-Fehér néven. A párt indulna a 2003 tavaszán esedékes törvényhozási választásokon.

A finn politikai paletta igényli ezt a pártot - mondta Olavi Maeenpee, akit tavalyelőtt harmadszor választottak be Turku városi tanácsába a Nemzeti Front nevű helyi lista élén.

Ez az utolsó esély arra, hogy megmentsük Finnországot és az Európai Unió által elemésztett finn szuverenitást, valamint a bevándorlás és a nyelvromlás által fenyegetett finn kultúrát - mondta Maeenpee.

Az EU-tag Finnországban eddig nem volt országos szélsőjobboldali párt. A Helsinkiben kormányzó, Paavo Lipponen szociáldemokrata miniszterelnök vezette ötpárti koalíciót bal- és jobboldali erők alkotják. Az eddigi legjobboldalibb párt, a Nemzeti Koalíciós Párt tagja a kormánykoalíciónak.

Maeenpeet a múltban megbírságolták rasszista kijelentéseiért, amelyekkel etióp bevándorló fiatalokból álló futballcsapatot ócsárolt.

Állítja, hogy kitűnő kapcsolatokat ápol a francia Nemzeti Fronttal, és gratulált vezetőjének, Jean-Marie Le Pennek az elnökválasztás első fordulójában elért sikeréhez.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!