A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
Vágólapra másolva!
A párizsi olimpia kezdetével a Sportoló nemzet program és a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum szervezésében a Margitszigeten található Holdudvarban nyitotta meg a kapuit a Sportgarden, ahol sportok szerelmesei nemcsak a televízió képernyőjén keresztül élhetik át az ötkarikás játékok szellemiségét. Az interaktív kiállítás a magyar sporttörténet legkiemelkedőbb pillanataiba enged bepillantást a látogatóknak. A kiállítástervező szakmai stáb vezetője, Szemerey Samu szerint többféle témakör mentén lehet megközelíteni az olimpia szellemiségét, és a versenysport világa nagyon sok dologhoz kapcsolódhat.

A Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága tavaly szeptemberben indította útjára a Sportoló nemzet programot, amelynek célja az élethosszig tartó, rendszeres és szervezett keretek között zajló sportolás népszerűsítése. Ehhez viszont közelebb kell vinni a magyarokat a sport világához, és az idei nyáron az olimpia remek apropóként szolgálhat eme cél eléréséhez szükséges első lépéshez – írta meg korábban a Magyar Nemzet

Ennek eredményeképpen született meg a Margitszigeten található Sportgarden, ahol az érdeklődők számos sporteszközt láthatnak és foghatnak kézbe is akár: többek között az atlétikában használt gátat, gerelyt, rajtgépet, diszkoszt, kalapácsot, bokszzsákot, illetve a kajak-kenuhoz, evezéshez, ritmikus gimnasztikához és víváshoz kapcsolódó tárgyakat.

 Az Origo Sport podcast sorozatának legújabb részében kiállítástervező szakmai stáb vezetője, Szemerey Samu beszélt, hogy milyen gondolatok és célok vezérelték őket az interaktív kiállítás megalkotásákor.

„A sport rengeteg dologhoz kapcsolódik, és mi öt témakört próbáltunk megjeleníteni a kiállításon. 

Az idő, a sebesség és a ritmus kérdésköre a rekordokhoz szükséges utolsó másodpercek eléréséhez kötődik. Emellett az ideális sportolói test témája is megjelenik, ami nagyon sokat változott az elmúlt száz évben. 

A közösség és a szurkolás az identitás kérdéskörébe tartozik, a magyar sportolók is gyakran egy történelmi eseményhez kapcsolód olimpián szerepeltek, mint például az 1956-os melbourne-i olimpia. Negyedik az innováció és az edzéstechnikák fejlődése, és végül a sportolói mozgás témája, ahol nemcsak a sebesség, hanem a technika és a szépség is számít” – árulta el Szemerey Samu. Ikonikus sporteszközök, érmek, archív filmfelvételek, valamint kvízek, memóriajátékok és más digitális elemek várják a vendégeket, akik nemcsak játszva tanulhatnak, hanem maguk is részeseivé válhatnak a sport, az olimpiák történetének.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!