A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Magyar származású belügyminiszter Párizsban

Vágólapra másolva!
Beiktatták Párizsban a júniusi választásokig hivatalban maradó átmeneti kormányt. A belügyi tárcát a magyar származású, konzervatív párti Nicolas Sárközy vezeti. A kormány ígéretei között első helyen szerepelt a közbiztonság jelentős javítása.
Vágólapra másolva!

Jacques Chirac, Franciaország újonnan megválasztott elnöke szerdán beiktatta hivatalába az átmeneti francia kormányt. A 21 tagú kabinet a júniusi parlamenti választásokig marad hivatalben. A kormányfő Jean-Pierre Raffarin, péntekre hívta össze az első kormányülést. A politikus aktív, kevésbé arrogáns és a jogtalanságok ellen fellépő kormányt ígér.

A konzervatív párti Nicolas Sárközy lett a belügyi és állambiztonsági miniszter. A politikus magyar származású, Franciaországban született. A közvélemény várhatóan az ő munkáját figyeli majd a leginkább, az ígéretekben ugyanis első helyen szerepelt, hogy rendbe kell tenni az országban a közbiztonságot, vissza kell szorítani a bűnözést.

A védelmi tárca élére egy nőt neveztek ki - Franciaországban ilyenre még nem volt példa. Az 55 éves Michele Alliot-Marie a konzervatív párt vezetője is. A gazdasági miniszter egy luxemburgi székhelyű acélmű elnöke, Francis Mer lett, aki harminc éve az acélipar átalakításával foglalkozik.

A külügyi tárcát Dominique de Villepin kapta, aki hosszú évek óta Chirac közeli munkatársa, tanácsadója, és az elnökválasztási kampány levezénylésében is nagy szerepe volt. Luc Ferry filozófus vezeti az oktatási tárcát.

Korábban:

Franciaország: új elnök, új kormányfő

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!