A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

<P class="MsoNormal">Merénylet Algériában - öt halott

Vágólapra másolva!
Egy merényletektől eddig megkímélt algériai országrészben robbantottak pokolgépet szerdán. A kabíliai robbantásban hivatalosan öten vesztették életüket, bár szemtanúk beszámolói szerint hét halálos áldozat volt. Az országnak ezen a tájékán bojkottálni akarják a május végi választásokat.
Vágólapra másolva!

Legalább öt ember meghalt és körülbelül harminc megsebesült egy pokolgépes merényletben a kelet-Algériai Kabília piacán. A Bidzsájához közeli településen a szerdai heti piac bejáratánál robbant a bomba. Szemtanúk szerint heten vesztették életüket a merényletben, de az áldozatok száma még nőhet.

Az algériai erőszak 1992-es elszabadulásának kezdete óta az országnak ezen a vidékén nem történt hasonló merénylet. Algériában az iszlám szélsőségesek akciói miatt már több mint százezer ember halt meg az ország különböző vidékein, de Bidzsája régióját ez idáig elkerülték az ilyen merényletek. Igaz, tavaly tavasszal lázongás tört ki az országrészben egy gimnazista fiú halála miatt. Az összetűzésekben körülbelül hatvan ember vesztette életét 2001 áprilisa és júniusa között.

Május 30-án törvényhozási választások lesznek az észak-afrikai arab országban. A szavazást a zömében berberek lakta Kabília bojkottálni készült.

Korábban:

Halálra ítéltek 15 iszlám szélsőségest Algériában

Algériai szélsőségesek polgárőr-laktanyát támadtak

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!