Mussaraf szerint nem bin Laden volt

Vágólapra másolva!
Pervez Musarraf pakisztáni elnök kétli, hogy Oszama bin Laden arab milliomos tervezte és szervezte a tavaly szeptember 11-i Amerika-ellenes terrortámadásokat.
Vágólapra másolva!

"Nem tartom lehetségesnek, hogy Oszama, ott fönn a hegyek között, meg tudta volna ezt szervezni" - mondta a New Yorker című amerikai hetilap legfrissebb számában olvasható interjújában Musarraf tábornok, az Egyesült Államok egyik kulcsfontosságú terrorellenes szövetségese, egy évvel az elrabolt repülőgépekkel New Yorkban, Washingtonban és Pennsylvaniában véghezvitt, több mint háromezer emberéletet kioltó merényletek után.

"Talán ő volt a szponzor, a pénzügyi támogató, az ösztönző erő. De akik végrehajtották, azok sokkal modernebbek voltak. Ismerték az Egyesült Államokat, értettek a repüléshez. A tervező más volt" - fejtegette Musarraf a Reuters szerint. Az Egyesült Államok bin Ladent és az általa vezetett al-Kaida szervezetet okolja a tavaly szeptemberi repülőgépes támadásokért, amelyek lerombolták New Yorkban a Világkereskedelmi Központ ikertornyát, és megrongálták a Pentagont Washingtonban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről