A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Izraeli katonák megöltek két Hamász-vezetőt

Vágólapra másolva!
A Hamász palesztin szervezet fegyveres szárnyának ciszjordániai katonai vezetőjét és egy másik vezető személyiséget is megöltek kedden izraeli katonák. A palesztinokat, akik az izraeli hadsereg szerint számos öngyilkos merénylet megszervezésében vettek részt, két különböző akcióban lőtték le.
Vágólapra másolva!

Az izraeli hadsereg jelentős csapást mért kedden Ciszjordániában a Hamász radikális palesztin szervezet fegyveres szárnyára: végzett a szervezet ciszjordániai katonai vezetőjével, és megölte a fegyveres szárny egy másik vezető személyiségét is.

A hadsereg közölte, hogy az a palesztin fegyveres, akit a Ciszjordánia déli részén, Betlehem közelében fekvő Marah Rabah faluban tettek ártalmatlanná kedd reggel izraeli katonák, Ali Eljan volt, az Ezzeddin el-Kasszám Brigádok - a Hamász fegyveres szárnya - ciszjordániai vezetője. Ezt palesztin biztonsági források is megerősítették.

A Sin Bét izraeli titkosszolgálat szerint Eljan részt vett számos öngyilkos merénylet előkészítésében és ezzel körülbelül ötven izraeli megölésében. Része volt egyebek közt annak a tavaly júniusi merényletnek megszervezésében, amelyet egy jeruzsálemi autóbuszon követtek el.

Az izraeli hadsereg később azt is bejelentette, hogy Náblusz közelében megölték Nászer Aszide Hamász-aktivistát is. A hadsereg szerint a 27 éves palesztin férfi kezdeményezett tűzharcot: géppisztollyal lőni kezdett az őrizetbe vételére érkező izraeli katonákra. Izraeli áldozata nem volt az összecsapásnak. Az izraeli hatóságok szerint Nászer Aszide is vétkes volt izraeliek ellen elkövetett merényletek szervezésében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!