A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary

Megégtek az utasok a spanyolországi vonatbalesetben

Vágólapra másolva!
Legalább öt ember meghalt és 32 eltűnt, amikor egy teher- és egy személyvonat frontálisan összeütközött Spanyolországban. A személyvonat első négy kocsija kiégett, az itt utazó emberek feltehetően a lángok között lelték halálukat. A balesetet emberi mulasztás okozta
Vágólapra másolva!

Legalább öt ember meghalt, 32 eltűnt, 38 pedig megsebesült, amikor egy Madridból Cartagenába tartó személyvonat és egy tehervonat frontálisan ütközött a spanyol fővárostól 200 kilométerre keletre fekvő Chinchilla közelében.

A személyvonat mozdonya és első négy kocsija teljesen kiégett, az itt lévő 32 utas feltehetően a lángok között lelte halálát. Az azonosított halottak valamennyien vasutasok voltak. A személyvonaton 87 utas volt, közülük csak 55-öt sikerült megtalálni.

A tűzoltók több holttestet láttak a kiégett vagonokban, de az ügyet vizsgáló bíró utasítására csak napfelkelte után kezdhetik meg a vagonok átkutatását. A kutatás előtt a helyszínre küldött daruk leemelik a tehervonat mozdonyát és vagonjait, amelyek a személyvonatra borultak.

Az eddigi vizsgálatok szerint emberi mulasztás történt, a chinchillai állomás forgalmistája zöldre állította a kijárati jelzőt a személyvonatnak, miközben a vágány már foglalt volt, éppen szembe jött a tehervonat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!