A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2

Megadta magát a volt iraki belügyminiszter

Vágólapra másolva!
Megadta magát az Irakot megszálló szövetséges erőknek Szaddám Huszein volt belügyminisztere. Mahmúd Ziáb al-Ahmed pénteki letartóztatását szombaton délután jelentette be az amerikai középső parancsnokság. Az amerikai hadsereg júliusban már közölte, hogy elfogta az egykori belügynminisztert - tudósít a Reuters hírügynökség. 
Vágólapra másolva!

A bukott iraki rendszer belügyminisztere a 29. számú körözött volt az amerikai-brit koalíciónak a legfőbb iraki vezetőkről készült 55-ös listáján. A Pentagon által kiadott kártyán Mahmúd Ziáb al-Ahmed a pikk 7-es lapon szerepelt. A koalíciós erők által közzétet listáról eddig 37 vezető beosztású iraki politikust, vagy katonát fogtak el.

A közlemény szerint a volt miniszter letartóztatása megerősítette a szövetség eltökéltségét Szaddám Huszein megbuktatott rendszere híveinek üldözésében. Mahmúd Ziáb al-Ahmed állítólagos letartóztatásáról egy hónappal ezelőtt július 9-én volt már egy washingtoni közlés.

Mahmúd Ziáb al-Ahmed leartózatott volt iraki belügyminiszter pályafutását Szaddám Huszein rendszerének egyik oszlopos tagjaként azzal kezdte, hogy az elnöki palota berendezéseiért felelős mérnöknek nevezték ki.

Később az államfő lakásépítési, majd öntözési miniszternek tette meg. Végül belügyminiszterségig vitte, jóllehet nem tartozott Szaddám Huszein elnök klánjához.

Amerikai katonák szombaton letartóztatták a Baath párt fegyveres testületének egyik korábbi parancsnokát is Faludzsában - írja a Reuters.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!