A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Bocsánatot kért Amerika az iraki rendőrök haláláért

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok vezetői "mély sajnálatukat" fejezték ki amiatt, hogy pénteken tévedésből 11 iraki rendőrt lőttek le. Az iraki rendőrök gépkocsin menekülő banditákat üldözve megállás nélkül áthaladtak egy amerikai katonai ellenőrzőponton. A katonák az üldözött bűnözőket is lelőtték.
Vágólapra másolva!

Ez volt a második eset a térségben, hogy "baráti tűzben" részesítették az amerikaiak az irakiakat. Szerdán legalább egy iraki egyenruhás vesztette életét, egy másik pedig súlyosan megsebesült, amikor bombatalálat érte a konvojukat.

Az USA egyik katonai vezetője "szerencsétlen balesetnek" minősítette a történteket. "Nagyon sajnáljuk ezt az incidenst, és részvétünket küldjük a hozzátartozóknak" - mondta, hozzátéve, hogy kivizsgálják az ügyet.

Kicsi távolabb hasonló baleset történt. Ott jordán katonák őriztek egy kórházat, akik tüzelni kezdtek, amikor amerikai katonák rájuk lőttek. A kereszttűzbe ugyanakkor iraki rendőrök szorultak - állította a BBC. Nyolc iraki és egy jordán férfi meghalt, kilencen megsérültek. A jordán televízió híradása szerint az amerikai külügyminiszter bocsánatot kért a "szomorú incidensért".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!