Bush több felelősséget vár az irakiaktól

Vágólapra másolva!
George Bush, az Egyesült Államok elnöke szerint az Irakiaknak komolyabb elkötelezettséget kellene tanúsítaniuk a terrorizmus elleni harcban. Bush az iraki olasz támaszpont ellen elkövetett öngyilkos merénylet kapcsán kérte számon az iraki polgárokat. Az országot megszállva tartó amerikai hadsereg már szerdán megtorló csapásokat indított olyan célpontok ellen, amelyekről azt feltételezik, hogy a lázadó gerillák használják őket.
Vágólapra másolva!
Gyászol Olaszország az iraki merénylet miatt/nagyvilag/20031113negy.html

George Bush, az Egyesült Államok elnöke szerint az Irak polgárainak nagyobb részt kellene vállalniuk az országban működő gerillacsoportok felszámolásában. Az elnök szerint az irakiaknak több felelősséget kell vállalniuk a terrorizmus elleni harcban.

"Azt szeretném elérni, hogy a Kormányzótanács Paul Brehmerrel együtt olyan tervet dolgozzon ki, amely arra bátorítja az irakiakat, hogy nagyobb felelősséget vállaljanak magukra" - jelentette ki a lakosság bevonásáról a gerillák elleni harcba az elnök.

Bush beszédével egy időben az országot megszállva tartó amerikai szárazföldi csapatok parancsnoksága kijelentette, fokozzák a gerillák elleni harcot. A nászrijai olasz támaszpont elleni öngyilkos merénylet után egy nappal, amely 18 olasz áldozatot és közel száz iraki és olasz sérültet követelt, az amerikaiak elindították a "Vaskalapács" hadműveletet - tudósít a Reuters hírügynökség.

Az hadművelet keretében nem csak a szárazföldi egységek hajtottak végre rajtaütéseket, de bevetették a légierőt is. Szerdán amerikai repülők lebombáztak egy raktárépületet Bagdadban,a melyről feltételezik, hogy a lázadók használták fegyverraktárként.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről