A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Határozatképtelen a grúz parlament

Vágólapra másolva!
Határozatképtelen a grúz parlament, így csúszik több fontos döntés is, ami miatt az új választások megtartása is bizonytalan. Dönteni kellett volna például az elnökjelöltek jelentkezési határidejének meghosszabbításáról, mivel egyesek a jelenlegi határidő letelte után jelentkeztek. Közben Tbilisziben diáktüntetés tört ki egy rektor és egy dékán menesztése miatt.
Vágólapra másolva!

Határozatképtelenség miatt nem tudott összeülni csütörtökön az ügyvezető grúz parlament, ezért későbbre halasztották a tanácskozást.

Gigi Cereteli házelnök azt követően döntött az ülés délutánra halasztása mellett, hogy kétszeri nekifutásra sem sikerült összegyűjteni a minimálisan szükséges 118 képviselőt. Pedig a Grúziában kialakult helyzetben sokat árthat a csúszás: a parlamentnek mielőbb döntenie kellene például arról, hogy meghosszabbítsák-e az elnökjelöltségre jelentkezés határidejét. Ez elvileg szerdán lejárt, de a meglehetősen zavaros jogi viszonyok között komoly formában felmerült a hosszabbítás lehetősége.

Jellemző, hogy az eddigi négy elnökjelöltön kívül máris jelentkezett egy ötödik is, neki viszont egyelőre se igent, se nemet nem tudnak mondani arról, hogy indulhat-e.

Az egész jogi zűrzavar alapja az, hogy jóllehet a grúz legfelsőbb bíróság megsemmisítette a november 2-i parlamenti választások eredményeinek egy részét, de az egyénileg indult, közvetlenül választható jelöltek eredményeit nem. A bonyodalom miatt továbbra is bizonytalan, mikor tarthatják meg az új választást, amelynek győztesei felválthatják a jelenlegi parlamentet, amelyben továbbra is a lemondott Eduard Sevardnadze elnök hívei vannak többségben.

Diáktüntetés egy rektorért és egy dékánért

Tbiliszi főútvonalát csütörtökön délelőtt több száz diák torlaszolta el: azért tüntettek, hogy helyezzék vissza hivatalába a grúz állami egyetem újságíró tanszékének szerdán - vélhetően politikai okokból - elbocsátott rektorát és dékánját. Megmozdulásukhoz az egyetem 250 tanára is csatlakozott. A tüntetők ultimátumot intéztek az illetékesekhez azzal a fenyegetéssel, hogy ha délig nem teljesítik követelésüket, akkor valamennyien távoznak a felsőoktatási intézményből.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!