A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kóczé Angéla kevesli az MSZP-lista 18. helyét

Vágólapra másolva!
Elfogadhatatlannak tartja sz MSZP európai parlamenti választási jelöltlistáján neki felkínált 18. helyet Kóczé Angéla, a brüsszeli Európai Roma Információs Iroda igazgatója. A jelölt az első hat hely valamelyikét tartaná elfogadhatónak.
Vágólapra másolva!

Nem tartja elfogadhatónak a Magyar Szocialista Párt (MSZP) európai parlamenti választási jelöltlistáján neki felkínált 18. helyet Kóczé Angéla; a brüsszeli Európai Roma Információs Iroda igazgatója ezt egy, a magyarországi cigányok helyzetéről rendezett szerdai budapesti konferencián közölte.

"Ha a kongresszus ezt hagyja jóvá, én lemondanék erről egy olyan fiatal javára javára, akinek nagyobb publicitás kell" - nyilatkozta Kóczé Angéla, hozzátéve: ez a hely például remek lehetőséget kínálna Teleki László romaügyi államtitkár számára a cigánytelepek felszámolásával kapcsolatos elképzeléseinek a megismertetésére. Mint mondta, az első hat hely valamelyikét tartaná elfogadhatónak.

Hozzátette: "ez egyfajta kommunikáció lenne a társadalom felé, hogy a legnagyobb kormánypárt valóban fontosnak tartja az esélyegyenlőséget, a nők jogait, a társadalmi kirekesztődés elleni küzdelmet, a szociális Európát, amely minden színű, amelyben a romák is ott vannak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!