A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Tizennyolc kagylógyűjtő fulladt a tengerbe Angliában

Vágólapra másolva!
Tizennyolc kagylógyűjtő fulladt a tengerbe a hirtelen dagály miatt Észak-Angliában. A hatóságok tizennégy embert tudtak kimenteni, tizennyolc holttestet találtak a fagyos vízben. A szerencsétlenül járt kagylógyűjtő csapat illegális kínai bevándorlókból állt, akik nem beszéltek angolul, így nem tudták, hogy Anglia egyik legveszélyesebb tengeröblét választották a kagylógyűjtéshez.
Vágólapra másolva!

Harminc kínai kagylógyűjtőt sodort el a hirtelen jött dagály az észak-angliai Morecambe-öbölben. A parti őrség a haditengerészettel és a rendőrséggel közösen összesen tizennégy embert tudott kimenteni a fagyos vízből, és a keresés során összesen tizenhat férfi és két nő holttestét találták meg reggelig. A parti őrség feltételezése szerint a kagylógyűjtők beragadhattak az iszapba, ezért nem tudtak a partra menekülni a dagály elől - tudósít a CNN.

A parti őrség helikopterről mentette az embereket. "Nem volt semmiféle biztonsági felszerelésük. Néhányuk teljesen meztelen volt, mert kibújtak a ruháikból, hogy könnyebben tudjanak úszni" - nyilatkozta az esetről Harry Roberts, a légpárnás hajó parancsnoka, amellyel a holttesteket összegyűjtötték.

Forrás: [origo]
Nem értették a figyelmeztetést

Mint kiderült, a kagylógyűjtők illegális bevándorlók voltak, akik nem beszéltek angolul, így nem tudták, hogy Anglia egyik legveszedelmesebb tengeröblét választották a kagylógyűjtéshez. A Morecambe-öbölben nem csak a hirtelen emelkedő dagály jelent veszélyt, de a futóhomok is. Évszázadok óta egy királyi "homoki vezető" kalauzolja az embereket az öblön át apály idején - írja a BBC News.

A hatóságok jelenleg egy parti őrségi központban hallgatják ki a tizennégy túlélőt azzal a két szemtanúval együtt, akiknek a rendőrség szerint szintén közük lehetett a társasághoz. A rendőrség szerint az illegális bevándorlókat valakik rabszolgákként dolgoztathatták, akik aztán jó pénzért árulták a kagylót.

Két hónappal ezelőtt már történt egy hasonló eset, akkor azonban mindenkit élve mentettek ki a tengerből - a rendőrség szerint ez megerősíti annak gyanúját, hogy a környéken szervezett kagylógyűjtő bandák dolgoztatnak illegális bevándorlókat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!