Irakiakat ölt meg egy amerikaiaknak szánt bomba

Vágólapra másolva!
Tizennégy iraki civil meghalt, amikor felrobbant egy busz. A bombát vélhetően amerikai katonáknak szánták a merénylők. Közben gránáttámadás ért szombaton egy amerikai konvojt is, amelynek során két katona meghalt, egy társuk pedig megsebesült.
Vágólapra másolva!

Egy iraki autóbusz 14 utasának életét oltotta ki és további 11 utasát sebesített meg szombaton egy pokolgép, amelyet amerikai katonáknak szántak a merénylők. A tragédia a Bagdadtól 50 kilométerre délre fekvő Iszkandaríja városnál történt, helyi idő szerint délután 3-kor, egy olyan útszakaszon, amelyet az amerikaiak ellenőriznek.

Az autóbusz Bagdadból tartott a déli Díváníja város felé, 45 utassal. Az egyik túlélő utas szerint a robbanás olyan erejű volt, hogy a busz felborult. A szemtanú szerint előzőleg felkelők támadták az amerikaiakat a térségben.

Két amerikai katona meghalt, egy további társuk pedig megsebesült szombaton az iraki Kút város közelében gépkocsi-oszlopukat ért támadás következtében. A Bagdadtól mintegy 115 kilométerre délre haladó menetoszlopot ismeretlenek gránátokkal támadták meg - közölte a helyi rendőrfőnök. A támadók két járművet roncsoltak szét.

Az iraki ellenállás fellegvárának számító Fallúdzsa városban szombaton több támadás is történt. Ezek során egy kétéves gyermek életét vesztette, hat másik személy pedig megsebesült.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről