Vágólapra másolva!
Leadta már az e hetit? Országos sorsjátékkal próbálják újabban Bosznia-Herecegovinában a hatóságok az illegálisan tartott fegyverek beszolgáltatására bírni a lakosságot - több mint tíz évvel a véres háború befejezése után.
Vágólapra másolva!

Minden leadott fegyver, egyéb harceszköz után sorsjegy jár, amellyel különféle tárgyakat lehet nyerni: háztartási eszközöket és gépeket, a főnyeremény pedig egy robogó. Azután született ez az ötlet, hogy minden más módszer eredménytelen maradt, beleértve az amnesztiát is, amelyben minden olyan személy részesült volna, aki beszolgáltatja fegyverét vagy fegyvereit.

Az ENSZ Fejlesztési Programja (UNDP) azt reméli, hogy a vasárnap kezdődött akció segítségével sikerül végre begyűjteni az 1992-95-ös háborúból mindmáig a lakosságnál maradt rengeteg pisztolyt, puskát, automata fegyvert, sőt talán még néhány nehéz löveget is.

A harcok befejezése óta emberek százainak halálát okozták az országban az illegálisan tartott fegyverek, sok gyerek is áldozatul esett a talált lőszerrel vagy fegyverrel való játéknak. Ugyancsak ennek "köszönhető", hogy oly sok családi vita végére került lövéssel véres pont, és hogy annyi támadás és merénylet történt és történik még mindig a nyugat-balkáni országban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről