Pokolgépeket robbantottak Thaiföldön

Vágólapra másolva!
Kilencen megsebesültek és több autó megrongálódott csütörtökön Thaiföldön egy robbantássorozatban. A rendőrség szerint muzulmán lázadók felelősek a merényletért.
Vágólapra másolva!

Egyidejűleg nyolc pokolgépet robbantottak fel csütörtökön különböző autó- és motorkerékpár-szalonoknál Thaiföld déli részén, ahol a buddhisták és a muzulmánok közötti gyűlölködésből fakadóan gyakoriak a merényletek. A csütörtöki sorozatnak az első hírek szerint 9 sebesült áldozata van.

A robbantásokat helyi idő szerint délben követték el Jala tartományban, a rendőrség gyanúja szerint lázadók muzulmánok, mert az elkövetés módja nagyon hasonlít korábbi merényletekéhez. Számos gépkocsi megrongálódott.

Épp az előző napokban látogatott a térségbe kétszer is Szurajud Csulanonont, az új átmeneti kormány miniszterelnöke, aki azt mondta hivatalba lépésekor, hogy legfontosabb feladatának a déli országrész békéjének megteremtését tekinti, ellentétben elődjével, Thakszin Sinavatrával, aki a problémát megoldandó a vaskéz politikáját alkalmazta. Sinavatrát katonai hatalomátvétellel buktatták meg szeptemberben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!