A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Autógyújtogatással ünnepelték Sarkozyt

Vágólapra másolva!
Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnökké választását követően 367 autót gyújtottak fel Párizsban és az ország nagyobb városaiban hétfőre virradó éjjel. Ez több mint kétszerese a hétvégi átlagnak. Zavargásokra azonban nem került sor.
Vágólapra másolva!

A francia rendőrség szerint 367 autót gyújtottak fel Nicolas Sarkozy győzelmének bejelentését követően a francia elnökválasztás második fordulójában, hétfőre virradó éjjel. A hatóságok 270 személyt állítottak elő, akik kisebb csoportokban kukákat vagy gépkocsikat gyújtottak fel, de az előzetes félelmekkel ellentétben zavargások nem történtek a peremvárosok lakótelepein.

Egy átlagos hétvégén általában 140 autót gyújtanak fel Franciaországban, elsősorban a külvárosok problémásnak tartott negyedeiben. A rendőrség megfogalmazása szerint kevesebb rombolás történt, mint egy szilveszter éjszaka vagy a július 14-i nemzeti ünnep alkalmával.

A nagyobb városokban - Párizsban, Nantes-ban, Lyonban, Toulouse-ban és Rennes-ben - szélsőbaloldali és anarchista csoportok összecsaptak a rendőri erőkkel, melynek során 28 rendőr és csendőr sérült meg. A rendőrség szerint országosan összesen 10 ezren tüntetettek Nicolas Sarkozy elnökké választása ellen.

Forrás: MTI

Sarkozy különösen népszerűtlen a szegényebb bevándorlók körében és a külvárosokban. Belügyminiszterként zéró toleranciát hirdetett a gyújtogatók, zavargók ellen, és kemény fellépést ígért az illegális bevándorlás ellen. Nem növelte Sarkozy népszerűségét az sem, amikor a 2005 őszén történt zavargásokat követően söpredéknek nevezte a külvárosi fiatalokat.

[origo]/(MTI)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!