Pokolgép robbant egy törökországi piacon

Vágólapra másolva!
Tucatnyi ember sebesült meg, egy pedig meghalt, amikor egy házi készítésű, kerékpárra ráerősített pokolgép felrobbant egy izmiri piacon. A városban holnap tartanak kormányellenes tüntetést, de a polgármester szerint a merénylet ezzel nem függ össze.
Vágólapra másolva!

Házilag készített pokolgép robbant szombaton a törökországi Izmir egyik élelmiszerpiacán. A detonációban egy ember életét vesztette, tizennégyen megsebesültek, főként a piacon standjukat felszerelő árusok közül - közölte az állami hírügynökség. A rendőrség jelentése szerint a házilag készített pokolgépet egy kerékpárra szerelték rá.

A robbanás egy nappal az Égei-tengeri kikötővárosban tervezett kormányellenes tüntetés előtt történt, de a város polgármestere, Aziz Kocaoglu szerint a merényletnek nincs köze a vasárnapra tervezett megmozduláshoz, amelyre több százezer ember várnak.

Törökországban igen feszült helyzet alakult ki azután, hogy a törvényhozás ellenzéki képviselői megakadályozták a kormánypárti jelölt, Abdullah Gül külügyminiszter államfővé választását attól tartva, hogy személye aláássa a szekuláris török államot. A kormánypárt júliusra előre hozott választásokat hirdetett, a parlament pedig a héten módosította az alkotmányt annak érdekében, hogy a jövőben közvetlenül, s ne a törvényhozás útján lehessen államfőt választani.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!