Gyerekeket és rendőröket ölt egy afgán merénylő

Vágólapra másolva!
Merényletben és katonai harcokban legalább 64-en haltak meg Afganisztánban a hétvégén. Egy öngyilkos merénylő két tucat embert ölt meg, köztük sok gyereket, negyven tálib felkelővel pedig a nemzetközi erők végeztek.
Vágólapra másolva!

Egy öngyilkos merénylő 24 emberrel végzett vasárnap a dél-afganisztáni Uruzgán tartományban. A merénylő egy rendőri járőrkocsit vett célba egy bazárban, a robbanásban öt rendőr és 19 civil halt meg, többségük gyerek, míg harmincan megsebesültek. A helyi endőrség vezetői a tálib lázadókat tették felelőssé a támadásért.

A szomszédos Hilmendben negyven tálib felkelőt öltek meg a nemzetközi koalíció katonái egy kétnapos összecsapásban - jelentették be Kabulban vasárnap. A tájékoztatás szerint a kormányellenes erők egyik fő fészkének számító Hilmend tartományban, az ország déli részében a tálibok rejtett állásokból megtámadták szombaton az afgán és külföldi katonák egyik közösen járőröző alakulatát. Az összecsapás áthúzódott vasárnapra, és a légierő bevetésével számolták fel az ellenállást.

Később közölték, hogy szintén helyi idő szerint vasárnap az északkeleti országrészben, a Pakisztánnal szomszédos Kunár tartományban támadás érte a nemzetközi biztonsági erők egy nemrégiben felállított katonai őrhelyét. A gépkarabélyokkal, kézi páncéltörő gránátvetőkkel felszerelkezett támadók megöltek kilenc amerikai katonát. Ez volt az amerikai erők egy akcióban elszenvedett legsúlyosabb vesztesége Afganisztánban azóta, hogy 2005 júniusában - szintén Kunár tartományban - 16 amerikai katona halt meg, mert találatot kapott és lezuhant a helikopterük.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!