Vádat emeltek az isztambuli támadás egyik gyanúsítottja ellen

Vágólapra másolva!
Vádat emelt a bíróság vasárnap az isztambuli amerikai konzulátus ellen elkövetett támadás egyik gyanúsítottja ellen. A bíróság elrendelte, hogy helyezzék előzetes letartóztatásba a terrorszervezetben való részvétellel vádolt férfit, bizonyos Dursun P.-t. Az ügyben ez volt az első vádemelés, további kilenc személyt még kihallgatnak. Két másik őrizetbe vett férfit már szabadlábra helyeztek, de szerepüket még nem tisztázták véglegesen.
Vágólapra másolva!

Isztambulban szerdán érte fegyveres támadás az amerikai konzulátust; a tűzpárbajban három fegyveres és három rendőr meghalt. Szemtanúk elmondása szerint négy fegyveres támadó érkezett egy fehér gépkocsin az Isztambul európai oldalán, Istinye kerületben lévő képviselethez. Hárman kiugrottak az autóból és tüzet nyitottak a konzulátus előtt posztoló rendőrökre.

Török lapértesülések szerint a rendőrség azt vizsgálja, hogy lehet-e köze a merénylethez az al-Kaida nemzetközi terrorszervezetnek. Állítólag a támadók vezetője, Erkan Kargin Afganisztánban járt, és az al-Kaida ottani táboraiban kapott kiképzést. A támadás gyenge ereje és amatőr jellege miatt azonban egyes biztonsági szakértők kétségbe vonják, hogy az al-Kaidát bármiféle szál kötné a merénylethez.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről