A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Tíz év börtön a merényletre készülő brit diáknak

Vágólapra másolva!
Határozatlan idejű, legkevesebb tíz évig tartó börtönbüntetésre ítéltek egy brit diákot terrorgyanú alapján. A férfinél nagy mennyiségű robbanószert találtak, és azzal vádolták, hogy öngyilkos merényletre készült. Az iszlám hitre áttért diák csak azt ismerte el, hogy házi készítésű bombát akart előállítani.
Vágólapra másolva!

Tíz év börtönre ítélt egy brit bíróság pénteken egy iszlám hitre áttért brit diákot amiért a vád szerint öngyilkos merényletet akart elkövetni. A 20 éves Andrew Ibrahim, más néven Isa Ibrahim az ítélet indoklása szerint tavaly áprilisban fel akarta robbantani a mellényében elhelyezett házi készítésű bombát Bristolban, hogy másokat megöljön vagy megsebesítsen.

A fiatal férfi tagadja az összeesküvés és a terrorizmus vádját, azt viszont elismerte, hogy házi készítésű robbanószert állított elő. Az ítélet meghatározatlan idejű börtönbüntetést szabott ki azzal a megkötéssel, hogy a 20 éves férfinak minimum tíz évet rácsok mögött kell töltenie.

A férfinél tartott házkutatás során két, házi készítésű, bomba hordására alkalmas mellényt, golyós csapágyakat, söréteket, szögeket, csavarhúzókat, áramköri leírásokat és elemeket találtak, amelyek a rendőrség szerint a bombagyártásnál használatos eszközök. A hűtőszekrényben nagy mennyiségű HMTD robbanószert találtak, olyat, amilyet 2005 nyarán az öngyilkos robbantók használtak a több mint 50 halálos áldozatot követelő londoni merényleteknél.

A vádirat szerint Ibrahim a robbantást Bristol egyik népszerű bevásárlóközpontjában, a Broadmead-ben akarta elkövetni. A férfi az iszlám hitre való áttérése után egyre durvább kijelentéseket tett, a 2001. szeptember 1-jei terrortámadásokat például jogosnak nevezte. A férfi azzal védekezett, hogy csak azért akart bombát és a hordására alkalmas eszközöket készíteni, hogy azokban pózoljon, és mindezt filmre vegye, majd feltegye az internetre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!