Tízezer ház összedőlt egy kínai földrengésben

Vágólapra másolva!
Több mint tízezer ház összedőlt, egy ember meghalt, 328 pedig megsérült egy 5,7-es erősségű földrengésben Kína déli részén. Legalább harmincezer épületben keletkezett kár.
Vágólapra másolva!

Több mint tízezer ház összedőlt egy földrengésben Kína déli részén, amely az eddigi jelentések szerint egy ember halálát okozta - közölte a hivatalos kínai állami média pénteken. A Richter-skála szerinti 5,7-es erősségű rengés a Vietnámmal határos Junnan tartományban történt helyi idő szerint csütörtök kora este.

A rengés epicentrumánál lévő hegyvidékes megyében egy ember halálát okozta a földrengés, amelyet nyolc kisebb utórengés követett - közölte egy kormányzati tisztségviselő. Az érintett megyében a sérültek száma 328. Nagyjából harminc embert súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

A hivatalos Új Kína állami hírügynökség szerint több mint tízezer ház teljesen összedőlt, és további harmincezerben keletkeztek károk. A helyi kormányzat közleménye szerint 75 ezer épület sérült meg a rengésben. A tartományi hatóságok több ezer sátrat, és egyéb segélyeket küldtek a katasztrófa sújtotta területre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!