A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Másodszor próbálnak kivégezni egy gyilkost Ohióban

Vágólapra másolva!
Kegyetlennek és szokatlannak tartják egy amerikai halálraítélt ügyvédei, hogy védencüknél a hatóságok másodszor próbálkoznak a méreginjekciós kivégzéssel. Az első alkalommal azért halasztották el a méreginjekció beadását, mert órákon át nem találták a férfi vénáját. Az 53 éves férfit gyilkosság miatt ítélték halálra.
Vágólapra másolva!

Az Ohio állambeli hatóságok jövő hét csütörtökön újra megkísérlik, hogy beadják a méreginjekciót egy halálraítéltnek. Romell Broom kivégzését kedden kellett volna végrehajtani Ohio állam egyik fegyintézetében. De amikor be akarták adni neki a halálos adag altatóinjekciót, nem találták a férfi vénáját. Miután két órán keresztül hasztalanul próbálkoztak, a halálraítélt, ügyvédje a kivégzési eljárás leállítását követelte, mert szerinte kegyetlenkedéssé fajult, amit a férfival csináltak.

Az ügyvédek szerint védencük az első kivégzési kísérlet alkalmával "fizikai és pszichikai sérüléseket szenvedett", az újabb próbálkozást pedig alkotmányellenesnek tartják. Broomot azért ítélték halálra, mert megerőszakolt és meggyilkolt egy 14 éves kislányt 1984-ben.

A kivégzést végül Ohio kormányzója elhalasztatta. Így legközelebb a jövő hét csütörtökön állnak neki, hogy beadják a halálraítéltnek a méreginjekciót. Ohióban 1999-ben ismét bevezették a halálbüntetést, azóta 32 embert végeztek ki. Korábban már előfordult, hogy rövid ideig elhúzódott a kivégzés előkészítése, mert bár a halálra ítélt vénáját megtalálták, nem tudták megfelelően beilleszteni a tűket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!