Beperelné az erőszakoskodó rendőrről tudósító médiát az angolai rendőrség

Vágólapra másolva!
Perekkel fenyegette meg a helyi médiát az angolai rendőrség, amiért az beszámolt egy rendőrtiszt által elkövetett nemi erőszakról. A hatóságok szerint nem lényeges, hogy a bűncselekményt rendőr követte el, aki nem volt szolgálatban, a média beszámolói viszont rontják a rendőrség jóhírét.
Vágólapra másolva!

Jogi lépésekkel fenyegette meg az angolai rendőrség a helyi médiát, amiért nyilvánosságra hozták, hogy nemi erőszak gyanújával letartóztattak egy vezető beosztású rendőrtisztet - írta kedden a BBC. Jose Tiaba da Costa felügyelőt, aki a nyugat-afrikai ország Benguela tartományának közlekedési rendőrségét vezette, a múlt héten tartóztatták le. A gyanú szerint megerőszakolt egy 21 éves lányt.

A rendőrség szerint a médiában a bűnügyről megjelent tudósítások komolyan ártottak a testület jó hírének. "Ez egy közönséges bűncselekmény volt. Az, hogy [a feltételezett elkövető] rendőr volt, egyáltalán nem lényeges" - mondta Branco Lima, belügyminisztériumi tisztviselő, aki azt hangsúlyozta, hogy a felügyelő nem volt szolgálatban, amikor a feltételezett bűncselekmény történt.

Lima elsősorban a Radio Eccleisa nevű helyi katolikus rádióadót tette felelőssé. A BBC helyi tudósítója szerint a hatóságok fenyegetőzése sokakat meglepett a helyi médiában, mivel az esetről széles körben beszámoltak, miután a rendőrtiszt feladta magát múlt szerdán. Korábban, április 19-től kezdve a férfi - ellen a megerőszakolt lány születi tettek feljelentést
- szökésben volt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!