Elutasította az iráni elnök vitakihívását Obama

Vágólapra másolva!
A Fehér Ház kedden bejelentette, hogy Barack Obama amerikai elnök nem fogadja el az iráni elnök kihívását egy televíziós vitára. Máhmúd Ahmadinezsad iráni államfő azért akart vitatkozni Obamával, hogy a sajtó nyilvánossága előtt mutassa meg, neki jobb megoldásai vannak a világ problémáira.
Vágólapra másolva!

A Fehér Ház visszautasította kedden az iráni elnök kihívását, aki előző nap kijelentette, hogy kész személyesen megvitatni a világ gondjait amerikai kollégájával. "Az illegális iráni nukleáris programot hajlandóak vagyunk megvitatni, ha Irán komolyan veszi a témát. Mindeddig nem bizonyította komolyságát" - jelentette ki a Fehér Ház szóvivője, Robert Gibbs. Teheránnak kötelezettségei vannak, melyeket teljesítenie kell - tette hozzá.

Mahmúd Ahmadinezsád iráni államfő az ENSZ-közgyűlés őszi ülésszakára javasolta a tévévitát Barack Obama elnökkel. A párbeszéd a nyilvánosság előtt zajlana, hogy kiderüljön, ki tud jobb megoldásokat a világ a problémáira - mondta, amikor részt vett a külföldön élő irániak kongresszusán.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!