A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A rendőrség központját is kiárusította a római maffia

Vágólapra másolva!
Még a római rendőrség parancsnoki épületét is eladta egy hamis ingatlanszerződésekkel foglalkozó olasz bűnözői csoport, amely uzsorakamatokkal és csalással foglalkozott az olasz fővárosban. A csoport elleni rendőrségi akcióban szerdán több embert letartóztattak, de Róma polgármestere szerint további lépésekre is szükség van.
Vágólapra másolva!

A római rendőrség központját is megpróbálta eladni egyik áldozatának egy ingatlanügyekkel foglalkozó olasz bűnözői csoport, amelyre szerdán csapott le az olasz rendőrség - írja az ANSA olasz hírügynökség. A Banda della Magliana nevű római bűnszövetkezet számlájára a gyanú szerint csalás, zsarolás, pénzmosás és illegális hitelekkel valóüzérkedés is írható: a csoport elleni nyomozásban 200 rendőr vett részt, akik szerda reggel több embert letartóztattak.

A nyomozók szerint a banda úgy szerzett ügyfeleket, hogy elhitette velük: vannak kapcsolatai a római bíróságokon. Azt ígérték áldozataiknak, hogy el tudják intézni, hogy hamis papírokkal mentesítsenek jelzáloggal terhelt ingatlanokat.

A csoport többek között 50 ezer euró foglalót csalt ki egy embertől, akivel elhitették, hogy megvásárolhatja a rendőrség központi épületét. Egy másik áldozattal azt hitették el, hogy az AS Roma focicsapat korábbi védőjének, Cafunak a házát vásárolják meg. Az ANSA hírügynökség szerint még rendőrök is voltak a bűnbanda áldozatai között, akikenk a szégyenérzete hátráltatta a nyomozást.

A bűnözők ügyfeleiket később megverték, és fegyverrel fenyegették őket, hogy fizessék meg a lakásokra biztosított hitel uzsorakamatait - közölte a rendőrség. A rendőrségi akció után Gianni Alemanno, Róma polgármstere is megszólalt, aki közölte: "A tény, hogy Banda della Magliana még mindig befolyással bír a városunkban, további lépéseket tesz szükségessé".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!