A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Százmilliárdokat fizettek ki a spanyol karácsonyi lottón

Vágólapra másolva!
Megtartották a szokásos spanyol karácsonyi lottó sorsolását, amelyen forintban számolva mintegy 630 milliárdot osztottak ki nyereményként. A legnagyobb egyedi nyeremény 840 millió forintnak megfelelő összeg volt.
Vágólapra másolva!

El Gordo, vagyis a Kövér - egyszerűen csak így hívják Spanyolországban a szokásos karácsonyi lottót, amelynek számhúzását szerdán tartották. Összesen mintegy 900 milliárd forint értékben keltek el a szelvények, és ebből 630 milliárdnyit fizetnek ki nyereményként. A maradék összeg a lottóért felelős hivatalt és az államkasszát gyarapítja - derül ki a CNN beszámolójából.

A legnagyobb nyeremény 3 millió euró volt (ez mintegy 840 millió forint), de sokan nyertek kisebb összegeket. A CNN szerint a Spanyolországot sújtó gazdasági válság ellenére átlagosan ugyanannyit költöttek az emberek lottóra, mint tavaly.

A főleg Barcelona környékén népszerű karácsonyi lottó sorsolását 1763-ban tartották először, és olyan mély hagyománnyá vált, hogy gyakran még azok is szert tesznek szelvényekre, akik nem is vásárolnak lottót. Sok üzlet ugyanis ingyen adja a szelvényeket a vásárlóknak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!