"Csak az állam pénzét akarom!" Így rabolnak bankot Szlovákiában

Vágólapra másolva!
Volt, aki elnézést kért az okozott kellemetlenségekért, de olyan is, aki gyilkossággal fenyegetőzött. Egy szlovák weboldal összegyűjtötte a szlovákiai bankrablók tipikus szövegeit az elmúlt évekből.
Vágólapra másolva!

"Nem akarok senkit sem bántani, csak az állam pénzét akarom, és senkivel sem fog semmi történni" - állította egy rozsnyói bankrabló az idén januárban, aki be is váltotta ígéretét, a rendőrség pedig azóta is keresi. A szlovák Tvnoviny hírportál összeállítást készített a szlovákiai bankrablók leggyakoribb, legérdekesebb mondatairól és öltözködési szokásairól, ezekről a komáromi Bumm.sk magyar nyelvű oldal közölt összefoglalót.

Az átlagos szlovák bankrabló általában maszkot vagy sapkát visel, szemét napszemüveg takarja, a kezén pedig kesztyű van. A legtöbben pisztollyal rabolnak bankot, de elterjedt még a robbanóanyaggal való fenyegetőzés is. A leggyakoribb mondat az "Ide a pénzt!", illetve az "Ez egy bankrablás!", miközben egy bártfai bankrabló egészen odáig ment, hogy a vele szemben álló banki alkalmazott megölésével fenyegetőzött.

Vannak azonban olyan bankrablók is, akik nem a filmekből tanult módszereket használják. Egy somorjai bankot kirabló férfi például a beteg kislányáról beszélt a bankban még májusban, hogy megmutassa, egyáltalán nem tréfál. Egy pozsonyi bankrablás elkövetője elnézést kért az alkalmazottaktól, hogy elrontja a napjukat, de olyan is akadt, aki a követeléseit egy banki csekkre írta rá Iglón 2008-ban. Szlovákiában az idén eddig tizenkilenc bankot raboltak ki, a legtöbbet Pozsonyban és az ország déli részén.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!