Iskolai gyilkosság sokkolja Franciaországot

Vágólapra másolva!
Megerőszakolta, majd meggyilkolta iskolatársát egy 17 éves fiú Franciaországban. Az áldozat szülei szerint a tragédia megelőzhető lett volna, ha az iskola elővigyázatosabb.
Vágólapra másolva!

Rendkívüli miniszteri ülést hívtak össze Franciaországban, miután egy nemi erőszakkal vádolt tinédzser meggyilkolt egy 13 éves lányt egy közép-franciaországi bentlakásos iskolában. A BBC internetes oldala azt írja, a 17 éves Mathieu M. korábban négy hónapig volt börtönben egy kiskorú megerőszakolása miatt.

A francia sajtó beszámolója szerint Mathieu M. egy gyerekkori barátját erőszakolta meg, és négy hónapos börtönbüntetése után a hatóságok úgy ítélték meg, hogy nem jelent veszélyt. A szülei szerették volna, ha befejezi a tanulmányait, ezért több iskolát is megkerestek, de mindenhol elutasították a fiú felvételét.

Agnes a múlt héten tűnt el, a megégett holttestét egy erdőben találták meg, közel az iskolához. A hatóságok szerint megerőszakolták, és brutális módon meggyilkolták.

Az iskola vezetése azt állítja, nem volt teljesen tisztában a fiú múltjával. A lány, Agnes anyja szerint ugyanakkor megelőzhető lett volna a gyilkosság, ha az iskola munkatársai jobban odafigyelnek.

Az iskola vezető tanára az RTL francia rádiónak azt mondta, az iskola tudott arról, hogy a fiúnak volt már dolga az igazságszolgáltatással, arról azonban nem volt információjuk, hogy pontosan milyen ügyben.

Francois Fillon miniszterelnök szerint a jövőben csak akkor iratkozhatna be diák egy iskolába, ha a vezető tanárt teljes körűen tájékoztatják az igazságszolgáltatást érintő esetleges ügyeiről.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!