Hajtóvadászat indult az oklahomai sorozatgyilkos után

Vágólapra másolva!
Nagy erőkkel keresi és elfogatóparancsot adott ki az oklahomai rendőrség arra a férfira, aki a Tulsa városban pénteken agyonlőtt három embert, és kettőt életveszélyesen megsebesített. A gyilkosságok talán fajgyűlöletből fakadtak, miután az áldozatok mindegyike fekete. A városlakók pánikolnak, félnek, hogy a gyilkos újra lecsap.
Vágólapra másolva!

Az Oklahoma állambeli Tulsa város rendőrsége hajtóvadászatot indított az után a férfi után, aki három feketét lőtt agyon, és további kettőt súlyosan megsebesített pénteken. Néhány óra leforgása alatt támadott a gyilkos, egy öt kilométeres körzeten belül. A rendőrség egy kisteherautót vezető fehér férfit keres, és azt feltételezi, hogy rasszista indíttatásúak voltak a gyilkosságok - írja a BBC.

A városban feszült a hangulat, mindenki attól fél, hogy a gyilkos újra lecsap, a városvezetés próbálja nyugtatni a kedélyeket. A gyilkosságok a város csendes északi részében történtek, az ott lakókat sokkolták a történtek.

A nyomozásba már az FBI speciális egysége is beszállt. A BBC tudósítója szerint a rendőrség a lakosság segítségére nagyon számít, de a lakók közül sokan nem bíznak a hatóságokban. Szemtanúk jelentkezését sürgette a városvezetés is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!