A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

Felakasztotta magát egy gorilla a prágai állatkertben

Vágólapra másolva!
Az ötéves hím gorilla a köteleken játszott, amikor véletlenül a nyakára csavarodott az egyik, és megfojtotta. Az állatkert igazgatója azt mondta, a 2002-es prágai árvíz óta az állat elpusztulása a legtragikusabb esemény az állatkert életében.
Vágólapra másolva!

Véletlenül felakasztotta magát, miközben a köteleken játszott, és elpusztult egy gorilla pénteken a prágai állatkertben. Tatu, az ötéves hím gorilla a gorillapavilon egy alvóhelyén játszadozva kibogozta a köteleket, az egyik kötéldarab véletlenül a nyakára csavarodott, és megfojtotta. A gondozók nem voltak a közelben, ezért nem tudtak segíteni az állaton.

Miroslav Bobek, az állatkert igazgatója a legtragikusabb eseménynek nevezte Tatu elpusztulását az intézményt súlyosan megrongáló 2002-es prágai árvíz óta. Az állatkert közleménye szerint Tatu a második gorilla volt, amely Csehországban született a - tavaly Spanyolországba került - Moja nevű nőstény után. Két éve egy újabb hím gorilla - Kiburi - jött világra az állatkertben. Tatu halálával hat gorilla maradt a prágai állatparkban.

Tatu születését 2007. május 5-én ezrek kísérték figyelemmel. Az állat az utóbbi két évben ideje javát a Kamba nevű nőstény gorillával töltötte. A gondozók elmondták, hogy Tatu élettelen testét Kamba tartotta, amikor felfedezték a balesetet. A nőstényt csak nehezen lehetett elválasztani Tatutól, akit sikertelenül próbáltak újraéleszteni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!