A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Robert Fico nem megy Brüsszelbe

Vágólapra másolva!
Fico nem lesz Európai Bizottsági elnök, a szlovák kormányfő cáfolta a pozsonyi sajtóban megjelent értesüléseket. Csütörtök reggel egy szlovák gazdasági napilapban jelent meg, hogy Robert Fico lehet az Európai Szocialista Párt egyik jelöltje az Európai Bizottság 2014-ben megüresedő elnöki posztjára.
Vágólapra másolva!

"Nem akarok elmenni Szlovákiából, kutyát akarok sétáltatni a Dunánál" - mondta Robert Fico szlovák miniszterelnök a szlovák SITA hírügynökségnek a korábban megjelent értesüléseket, aki hozzátette, hogy az esetleges bizottsági elnöki jelölésével kapcsolatos információkat értelmetlen és számára érdektelen pletykának tartja.

A Hospodárské Noviny szlovák gazdasági napilap a csütörtöki számában saját információkra hivatkozva arról számolt be, hogy Robert Fico lehet az Európai Szocialista Párt (PES) egyik valószínű jelöltje az Európai Bizottság 2014-ben megüresedő elnöki posztjára.

A lap információi szerint az Európai Szocialista Párton belül két lehetséges jelöltet emlegetnek a jelenleg José Manuel Barroso által betöltött posztra. Az egyik Robert Fico jelenlegi szlovák kormányfő, az Irány - Szociáldemokrácia (Smer-SD) elnöke, a másik pedig Martin Schulz, az Európai Parlament (EP) elnöke.

Az EB elnökének személyéről eddig az Európai Unió tagországainak vezetői által alkotott Európai Tanács dönt, ám Brüsszelben tárgyalások folynak a választás módjának megváltoztatásáról. Az új elképzelés szerint a jövőben az egyes európai pártok állíthatnának jelölteket az EB élére. A jelöltek nevét jövőre hoznák nyilvánosságra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!