A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Röpködtek a rakéták Izrael és Libanon között

Vágólapra másolva!
Észak-Izraelben, a 2006-os libanoni háború óta először, ismét megszólaltak a légvédelmi szirénák. A Libanonból érkező rakétatámadásokra Izrael bombázással válaszolt.
Vágólapra másolva!

Az izraeli légierő egy libanoni célpontot bombázott pénteken, válaszul az előző napon Észak-Izrael ellen végrehajtott rakétatámadásokra. Az AP fotóriportere szerint a célpont egy, a szíriai kormányhoz közel álló palesztin szervezet egyik bázisa volt. A szervezet egyik tisztségviselője pedig azt mondta: az izraeli támadás semmilyen kárt nem okozott.

A célpont a Bejrút és Szidón között fekvő tengerparti Naame közelében található. Az AP hírügynökségnek egy Naaméban tartózkodó fotóriportere elmondta, hogy a városban található a Népi Front Palesztina Felszabadításáért - Főparancsnokság nevű palesztin szervezet egyik támaszpontja, ezt vették célba az izraeliek. A városban szolgálatot teljesítő libanoni katonák újságírókat nem engednek annak a helynek a közelébe, amelyet a légicsapás ért.

Libanonból csütörtök délután négy rakétát lőttek ki Észak-Izraelre. A rakétatámadások károkat okoztak, de emberéleteket nem követeltek. Az egyik rakétát kivédte a Vaskupola nevű rakétaelhárító rendszer, egy másik rakéta egy Naharia és Akkó közötti kibucban ért földet, a másik kettő pedig lakatlan területen csapódott be.

Észak-Izraelben, a 2006-os libanoni háború óta először, ismét megszólaltak a légvédelmi szirénák, és a lakosság az óvóhelyekre menekült. A támadásért egyik libanoni fegyveres szervezet sem vállalta a felelősséget, de Joáv Mordeháj, az izraeli hadsereg szóvivője szerint szélsőséges iszlamisták állhatnak az akció mögött, amelyet egyszeri, elszigetelt esetként kezelnek.

A libanoni hadsereg közölte, hogy katonái fából készült indítóállásokat találtak azon a helyen, ahonnan a rakétákat kilőtték Izraelre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!