A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Iráni bosszúra számít az USA Szíria miatt

Vágólapra másolva!
Amerikai érdekeltségek támadására utasított egy iráni katonai vezető egy szíriai akció esetén az amerikai hírszerzés értesülése szerint. Elsősorban a bagdadi nagykövetséget féltik iraki síita fegyveresektől.
Vágólapra másolva!

Az USA iraki érdekeltségei elleni támadásokra utasított iraki síita csoportokat egy Szíria elleni amerikai akció esetén egy magas rangú iráni hivatalos személyiség - jelentette a Wall Street Journal amerikai lap. Az amerikai hivatalos forrásokra hivatkozó lap szerint az üzenetet a hadsereg mellett működő befolyásos iráni forradalmi gárda parancsnoka küldte. A célpontok között lehet az USA bagdadi nagykövetsége, de az amerikaiak nem neveztek meg további veszélyeztetett létesítményeket.

Iráni illetékesek nem kommentálták az értesülést.

Az amerikai hadsereg próbálja felmérni, milyen katonai következményekkel járhatnak a Szíria elleni esetleges csapások. Számítanak többek között arra, hogy a Perzsa (Arab)-öbölben állomásozó amerikai hadihajókat érhetik támadások Irán részéről gyorsjárású motorcsónakokkal. A haditengerészetet felkészítették arra is, ha esetleg valahonnan amerikai diplomáciai személyzetet kell gyorsan evakuálni.

A washingtoni külügyminisztérium arra szólította fel az amerikai állampolgárokat, hogy csak a legszükségesebb esetben utazzanak Irakba, mivel a terrorveszély a 2008. évi szinthez hasonló.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!