Még sosem volt szabad az egyik londoni rabszolga

Vágólapra másolva!
A három nőt borzalmas körülmények között tartották fogva harminc éven át. Hosszú lesz a nyomozás.
Vágólapra másolva!

Borzalmas körülmények között élt az a három nő, akiket harminc éven át rabszolgaként tartottak fogva egy londoni házban – állítja az a jótékonysági szervezet, amellyel az egyik nő a kiszabadulásuk előtt kapcsolatba tudott lépni.

Az üggyel összefüggésben őrizetbe vettek egy 67 éves férfit és nőt, akik feltehetően házasok. A rendőrség szerint nagyon bonyolult nyomozást indult meg az ügyben. Az őrizetbe vett házaspár nem brit állampolgár.

A rendőrségi tájékoztatás szerint a fogságban tartott három nő – egy 69 éves malajziai, egy 57 éves ír és egy 30 éves brit nő – sokkos állapotban volt. Harminc éven át nem volt kapcsolatuk a külvilággal, és a rendőrség arra figyelmeztet, hogy időbe telik majd, hogy felgöngyölítsék, mi is történt ennyi idő alatt.

Az egyik fogva tartott nő először október 18-án tudott telefonálni titokban, majd egy héten át többször is beszélt a jótékonysági szervezettel. A három nő akkor tudta elhagyni a házat, amikor a fogva tartóik nem voltak otthon. A rendőrök ezután egy biztonságos helyre vitték őket.

A három nőnek most semmije sincs, a jótékonyság szervezet segítségére szorulnak. A most 30 éves nő az eddigi egész életét fogságban töltötte a rendőrség feltételezése szerint, de most vizsgálják, hogy a házban született-e. Egyelőre az sem világos, hogy a nők rokoni kapcsolatban állnak-e.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!