Vágólapra másolva!
Több ezren maradtak áram nélkül a kemény tél miatt az Egyesült Államokban, Washingtonban nem nyitottak ki a hivatalok és az iskolák. 15 fokkal van hidegebb az ebben az évszakban megszokottnál.
Vágólapra másolva!

Virginia, New Jersey, Delaware, Mississippi és Tennessee kormányzója szükségállapotot hirdetett. Az iskolák és a hivatalok zárva tartanak Maryland és Nyugat-Virginia állam hegyvidéki területein is, ahol 30 centiméternyi hó hullott.

A Tennessee állambeli Memphis környékén mintegy 30 ezer otthon és vállalkozás maradt áram nélkül. Hétfőn a havazás miatt országszerte összesen 2900 repülőjáratot töröltek, és csaknem 5000-et indítottak késéssel. A legsúlyosabb helyzet a washingtoni Reagan reptéren alakult ki, ahol a tervezett indulások 80 százaléka hiúsult meg.

Virginia államban egy ember életét vesztette egy közlekedési balesetben a síkos úton. Texasban, Oklahomában és Tennessee-ben a hétvége folyamán legkevesebb négyen haltak meg hasonló körülmények között.

A meteorológiai szolgálat szerint a Nagy-síkságtól a keleti partvidékig jelenleg 15 fokkal van hidegebb az évszakban megszokottnál.

Washingtonban, ahol hétfőn nem nyitottak ki a hivatalok és az iskolák, kedden az időjárás miatt elmarad a Fed kormányzótanácsa három tagjelöltjének a meghallgatása.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!