Az igazi ítéletidő Kínában van

esőzés kínában, kína, időjárás, elöntött utca Sencsenben
This picture taken on May 11, 2014 shows a view taken from a road (L) of partially submerged cars trapped on a heavily flooded street (R) below in Shenzhen, south China's Guangdong province. Meteorological authorities issued a red alert as the biggest storm ever since 2008 hit Shenzhen, flooded several districts and submerged more than 2000 vehicles, state media reported. CHINA OUT AFP PHOTO
Vágólapra másolva!
Több tízezer embert telepítettek ki az esőzések miatt, épületeket és hidakat sodort el a megáradt folyók vize. Hárman meghaltak.
Vágólapra másolva!

Három ember halálát okozták a dél-kínai esőzések, 54 ezer embert kellett elköltöztetni a lakhelyéről, és több mint félmillió embernek okozott kárt a sok csapadék a déli és keleti országrészben.

Hunan tartományban egy faluban földcsuszamlás okozta egy ember halálát, a másik két áldozatot a szomszédos Kuanghszi-Csuang autonóm területről jelentették. A két tartományi jogú területen csaknem kétezer lakás vált lakhatatlanná. A felhőszakadások a legtöbb helyen fennakadást okoztak a közlekedésben, az áramszolgáltatásban és a távközlésben, a nagyobb folyók és víztározók vízszintje megemelkedett.

Víz alá került autók Szencsenben. További képekért kattintson! Forrás: AFP

Jünnan tartományban épületeket és hidakat sodort el a megáradt folyók vize, elárasztott egy vízerőművet és kárt okozott a gátakban. A Kuangtung tartományi Sencsen 2008 óta a legsúlyosabb esőzést szenvedte el vasárnap. Körülbelül kétezer autó került víz alá az utcákon, ötezer busz közlekedése vált lehetetlenné. A város a legmagasabb szintű riasztást léptette érvénybe.

Sencsenben csaknem 130 légi járatot töröltek, több mint hetvenet négy órát meghaladó késéssel indítottak el. A gyorsvasúti forgalmat ideiglenesen felfüggesztették, csakúgy, mint a tartományi székhelyen, Kantonban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!