37 éves férfi lehetett a gyújtogató

GettyImageRank2 OIL TANKER Drop HORIZONTAL Outdoors USA WIND HILL California Washington DC Emergencies and Disasters Retardant Pollock Pines Environmental Issues Pollock Pines, California Foscheck King Fire POLLOCK PINES, CA - SEPTEMBER 17: A DC-10 air ta
Vágólapra másolva!
Feltehetően gyújtogatás okozta az egyesült államokbeli Kaliforniában pusztító erdőtüzeket, amelyek több mint háromezer embert kényszerítettek otthonuk elhagyására. A hatóságok pénteken őrizetbe vették a feltételezett elkövetőt.
Vágólapra másolva!

Az El Dorado megyei hatóságok közölték, hogy a tűzvész miatt előzetes letartóztatásba helyeztek egy 37 éves férfit, akit tízmillió dolláros óvadék fejében engednek el.

Csütörtökön mintegy 3700 tűzoltó küzdött a mintegy 28 ezer hektár területen pusztító lángokkal a kaliforniai fővárostól, Sacramentótól száz kilométerre keletre fekvő Pollock Pines városka közelében. Az erőfeszítések ellenére továbbra sem sikerült megfékezni a tüzet.

DC-10-es oltás közben Forrás: AFP/Getty Images/Justin Sullivan

Kaliforniában rekordméretű szárazság van és a hőmérséklet több helyen meghaladja a 38 fokot. Az idei kaliforniai erdőtűzszezonban - amely általában májustól októberig tart - minden korábbinál nagyobb károk keletkeztek. A nyugati parti államban a tűzoltók jelenleg egy tucatnyi tűzvésszel küzdenek. Jerry Brown kaliforniai kormányzó szerdán ismét szükségállapotot hirdetett ki az elharapódzott erdőtüzek miatt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!