Vágólapra másolva!
Az év negyedik Forma-1-es sprintfutamát a Red Bull holland pilótája, Max Verstappen nyerte az F1-es Amerikai Nagydíjon.

Max Verstappen egy-egy Mercedes, Ferrari és McLaren elől, az élről indulhatott az F1-es Amerikai Nagydíj szombati, száraz körülmények között rendezett sprintfutamán. Közepes keverékű abroncsokon rajtolt mindenki, így gumielőnye senkinek nem volt a 19 körös miniversenyen. A start után Lando Norris két helyet is előrelépett a második pozícióba, Verstappen viszont könnyedén maradt az élen. Nico Hülkenberg három helyet bukott, a két Ferrari pedig egymással csatázott a 4-5. helyen az első körökben. Az ötödik körben Carlos Sainz meg is előzte Charles Leclerc-t, előttük két brit pilóta – George Russell és Lando Norris – harcolt.

Forma-1, F1, Amerikai Nagydíj, 2024, sprintfutam, rajt
Nagy csata volt az F1-es Amerikai Nagydíj sprintfutamának rajtjánál
Fotó: ANGELA WEISS / AFP

Izgalmasan alakult az F1-es Amerikai Nagydíj sprintfutama

Sainz, majd Leclerc féltávnál a gumikopással küzdő Russellt is meglepte, és onnantól a spanyol és a monacói pilóta már a második helyért támadta Norrist. Hátrébb a másik McLarennel autózó Oscar Piastri 5 másodperces időbüntetést kapott, amiért szabálytalankodott Pierre Gaslyval szemben, így az ausztrál pilóta hiába próbált zárkózni. A hajrá leginkább a hátsó régióban zajló előzésekről, és Norris és a két Ferrari újabb harcáról szólt, és végül 

az élmezőnyben sem maradt a sorrend: Sainz megelőzte Norrist az utolsó körben.

Verstappen sorozatban hatodik, összességében pedig tizenegyedik alkalommal nyert Forma-1-es sprintfutamot, és két ponttal, 54 pontra növelte az előnyét az összetett élén. Mögötte Sainz, Norris, Leclerc, Russell, Hamilton, Magnussen és Hülkenberg szereztek pontot.

Az F1-es Amerikai Nagydíj hétvégéje szombaton, magyar idő szerint 24 órától a vasárnapi verseny rajtrácsát meghatározó időmérővel folytatódik. Az 56 körös austini futamra vasárnap 21 órától kerül majd sor.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!