A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Ezúttal egy libanoni katonát fejezett le az Iszlám Állam

Vágólapra másolva!
Egyhangúlag elfogadott nyilatkozatban ítélte el Steven Sotloff amerikai újságíró lefejezését az ENSZ Biztonsági Tanácsa. Az Iszlám Állam folytatja a kivégzéseket: sajtóértesülések szerint ezúttal egy augusztus elején foglyul ejtett libanoni katonát fejeztek le.
Vágólapra másolva!

A síita katona állítólag megpróbált megszökni, emiatt fejezték le – jelentette a libanoni MTV. Az interneten olyan felvételek jelentek meg, amelyeken az Iszlám Állam maszkot viselő harcosai végrehajtják a kivégzést. A videón látható a katona holtteste is.

A terrorista szervezet augusztus elején kilenc libanoni katonát ejtett foglyul, amikor a határon összecsapott a libanoni hadsereg egységeivel, és a kivégzésükkel fenyegetőzött arra az esetre, ha a nem engedik szabadon bebörtönzött társaikat.

Elítélte az ENSZ BT Steven Sotloff lefejezését

A szombaton ismertetett dokumentumban a 15 tagú testület iszonyatos és gyáva cselekedetnek nevezte a 31 éves túsz kivégzését, amiről a dzsihádisták kedden tettek közzé videót az interneten. Két héttel azelőtt az Iszlám Állam egy másik amerikai újságíró, James Foley lefejezéséről osztott meg felvételt a világhálón.

A BT hangsúlyozta, hogy az Iszlám Államot „le kell győzni, és alapjaiban kell felszámolni a szervezet által hirdetett intoleranciát, erőszakot és gyűlöletet”. A nemzetközi közösséget nem félemlítették meg a szervezet barbár tettei, sőt még inkább megerősítették abban, hogy a kormányoknak és az intézményeknek közös erőfeszítéseket kell tenniük a dzsihádisták ellen.

Steven Sotloff volt a második kivégzett amerikai újságíró Forrás: AFP/Ho

Folytatják a légicsapásokat

Az amerikai légierő pénteken és szombaton ismét támadásokat intézet az Iszlám Állam állásai ellen Észak-Irakban. Augusztus 8. óta 133 támadást hajtottak végre Irakban a szélsőséges szunnita szervezet ellen.

A NATO walesi csúcsértekezletén tíz ország központi koalíciót létrehozását jelentette be a szervezet elleni küzdelem jegyében. Irak szombaton üdvözölte a kezdeményezést, amelynek az Egyesült Államok mellett többek között tagja Németország, Franciaország és Törökország is.

Rengeteg halott Rakkában

Legalább 53 emberrel, jórészt civilekkel végzett a szíriai légierő a szélsőséges szunnita Iszlám Állam egyik fellegváraként ismert Rakkában az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű szervezet szerint.

Az OSDH szerint a légierő egy pékséget, egy bírósági épületet és egy kiképzőtábort támadott. A szervezet úgy tudja, hogy a támadásnak 31 civil áldozata van, közülük nyolc nő és három gyerek.

A szíriai állami televízió arról számolt be, hogy a hadsereg egységei fegyver- és lőszerraktárakat semmisítettek meg Rakkában.

Rakka a szomszédos Deir ez-Zór tartománnyal együtt majdnem teljesen a dzsihádisták ellenőrzése alatt áll. Az IÁ emellett Irak északi és nyugati részén is jelentős területeket tart ellenőrzése alatt, ahol nemrég „kalifátust” kiáltott ki.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!