Bírókat célzott az öngyilkos merénylő

Kabul, 2016. május 25.
Az afgán biztonsági erők tagjai az öngyilkos merénylet helyszínén, Kabulban 2016. május 25-én. A merénylő egy kisbusz mellett hozta működésbe a nála lévő robbanószerkezetet. A detonációban legkevesebb 10 ember életét vesztette. (MTI
Kabul, 2016. május 25. Az afgán biztonsági erők tagjai az öngyilkos merénylet helyszínén, Kabulban 2016. május 25-én. A merénylő egy kisbusz mellett hozta működésbe a nála lévő robbanószerkezetet. A detonációban legkevesebb 10 ember életét vesztette. (MTI/EPA/Dzsavad Dzsalali)
Vágólapra másolva!
Tíz ember életét vesztette Kabulban, ahol egy öngyilkos merénylő egy bírósági alkalmazottakat szállító gépkocsi mellett robbantott.
Vágólapra másolva!

Nadzsib Danis, az afgán belügyminisztérium helyettes szóvivője az AP amerikai hírügynökségnek elmondta, hogy a merénylő egy gyalogos volt, aki akkor robbantotta fel a testére szerelt bombát, amikor a jármű mellé ért.

A merényletet a reggeli csúcsforgalomban követte el Kabul nyugati részén. Az áldozatok között vannak bírósági alkalmazottak és civilek is. Négy ember megsebesült.

Az afgán biztonsági erők tagjai az öngyilkos merénylet helyszínén. A merénylő egy kisbusz mellett hozta működésbe a nála lévő robbanószerkezetet Forrás: MTI/EPA/Dzsavad Dzsalali

A támadásért egyelőre senki nem vállalta a felelősséget, de azt éppen akkor követték el, amikor a tálibok bejelentették, hogy megválasztották új vezetőjüket a meggyilkolt Manszúr molla helyére.

Az utolsó nagyszabású merényletet áprlis 19-én követték el Kabulban, akkor 64 ember vesztette életét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről