A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Tilos lesz az utcán árulni Bangkokban

Horizontal
This photo taken on April 17, 2017 shows people waiting to pick up food from a street stall in the Phrakanong district of Bangkok. Street food stalls will be banned from all of Bangkok's main roads under a clean-up crusade, a city hall official said Tuesday, prompting outcry and anguish in a food-obsessed capital famed for its spicey roadside cuisine. / AFP PHOTO / LILLIAN SUWANRUMPHA
Vágólapra másolva!
A turisták is szívesen bolyonganak az utcai forgatagban a thai fővárosban, ahol szinte méterenként állnak az utcai ételárusok, de úgy látszik, ennek hamarosan vége.
Vágólapra másolva!
Rengeteg a street food árus Bangkokban Forrás: AFP/Lillian Suwanrumpha

Nemcsak az étel-, mindenfajta utcai árusítást betiltanak év végén Bangkokban, mondta a város vezetése kedd reggel – írta a Deutsche Welle.

– mondta az AFP-nek Wanlop Suwandee, Bangkok kormányzója.

A tisztviselők szerint a több ezer árus blokkolja a forgalmat, túl sok helyet foglalnak el a járdákon.

A thai főváros világhírű street food kínálata tehát hamarosan a múlté. A hatóságok azt akarják, hogy rend és tisztaság legyen, hiába része a thaiföldi kultúrának az utcai étel.

Itt vannak a legjobb utcai ételek a világon

Bangkokban 50 kerület van, mindegyik saját önkormányzattal rendelkezik, de a Bangkoki Városi Adminisztráció felügyeli az összeset, beleértve a híres Yaowarat és Khaosan utcát is. Ez a két hely kifejezetten az utcai árusairól híres és nagyon közkedvelt a turisták körében is.

Ez a jelenet hamarosan a múlté lehet Forrás: AFP/Lillian Suwanrumpha

Több ezer ember dolgozik a főváros utcai bódéiban, így rengeteg család megélhetése kerülne veszélybe. Ezek az utcák rendkívül fontosak a turizmus szempontjából is.

– mondta Chiwan Suwannapak, Bangkok turizmusért felelős vezetője az AFP-nek.

Az utcai ételárusok ráadásul összehozzák a különböző társadalmi rétegeket is városban, hiszen a vezérigazgatók ugyanúgy leülnek egy tál leves mellé a műanyag székre, mint a taxisofőrök. De úgy tűnik, ennek hamarosan vége.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!