Meg akart fojtani egy rendőrt egy kongói migráns Párizs elővárosában

Vágólapra másolva!
Korábban kilencszer jogerősen elítélt kongói migráns fojtogatott egy rendőrt a franciaországi Provinsban. Most letöltendő börtönre ítélték az afrikai férfit. Macron országában túlzsúfoltak a börtönök a bevándorlók miatt, így bevett gyakorlatnak számít, hogy bűnözőket feltételesen kiengednek.
Vágólapra másolva!

Július elején a Párizstól északra található Provins belvárosában a járőröző rendőrök üvegtörésre és egy autóriasztó hangjára lettek figyelmesek. Hajnali háromkor a helyszínre érkeztek, ahol egy férfit találtak, aki azt kiabálta,

Az igazoltatást követően a rendőrök megpróbálták letartóztatni a férfit, azonban nem engedelmeskedett: a rendőrök a földre teperték, aki ezután rájuk támadt, egyiküket fojtogatni kezdte. Az Actu.fr beszámolója szerint szabályosan megpróbálta megfojtani a rendőrt. A megtámadott járőr a tanúvallomásában arról beszélt, hogy halálfélelme volt.

Társai nyugtató spray-vel siettek a segítségére. A kongói migráns őket is megtámadta.

Utólag kiderült, hogy

a támadó egy 35 éves, többszörösen visszaeső kongói migráns volt,

aki kihallgatása során mindent tagadott, sőt, azzal védekezett, hogy a rendőrök támadtak rá. Az üvegtörésre pedig úgy emlékezett, hogy

semmi egyéb nem történt.

Már elsőre is erősen megkérdőjelezhető volt, mennyiben lehet igazat adni a kongói férfinak, ugyanis a bűnlajstroma elképesztően hosszú. Mint fény derült rá, hasonlóan erőszakos cselekmények miatt korábban kilencszer ítélték el jogerősen, azonban minden esetben szabadlábra helyezték. Ezúttal viszont nem úszta meg, igaz, feltűnően enyhe az ítélet:

a bíró 10 hónap letöltendő börtönre ítélte a kongói migránst,

ami további 4 hónappal egészül ki, ugyanis az afrikai férfi legújabb bűncselekményének elkövetésekor feltételesen volt szabadon.

Emellett 1601 eurót kell kifizetnie az okozott károk miatt.

Képünk illusztráció Forrás: actu.fr

Az eset ismét rávilágít arra, hogy Franciaország képtelen az országban egyre nagyobb számban jelenlevő migránsok által okozott problémákat kezelni, jól példázza ezt az igazságszolgáltatás tétlensége.

A francia börtönök katasztrofális állapotban vannak: zsúfoltak és elhanyagolt állapotúak. Az Actu.fr szerint ez lehet az egyik magyarázata annak, hogy a bíróságok a többszörösen visszaeső migránsokat rendszerint feltételes szabadságra bocsájtják. "A liberális jogszabályok nem alkalmasak arra, hogy egy-egy ítéletnek érvényt szerezzenek, a börtönökben pedig nincs elegendő hely" - kommentálták a jelenséget.

Hasonlóan nagy veszélyt jelent a radikális iszlám térhódítása a francia börtönökben, amellyel az Origo több alkalommal is részletesen foglalkozott. Ugyanis Nyugat-Európa más országaihoz hasonlóan a francia börtönök is a terrorizmus melegágyai lettek, a migráns hátterű muszlim elítéltek száma folyamatosan növekszik, a hatóságok pedig képtelenek úrrá lenni a migráció következményein, és tehetetlenek a bűncselekményekkel szemben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!